Duurzame verbouwing van een jaren ‘30 huis

Een duurzame verbouwing, wat is dat eigenlijk? Helaas wordt duurzaamheid te pas en te onpas gebruikt. Iedereen heeft het over duurzaamheid, maar wat is nu werkelijk duurzaam? Is het bijvoorbeeld duurzaam om je nieuwe aanbouw te voorzien van superisolatie, driedubbelglas en zonnepanelen? Wij denken van niet. In ieder geval niet zolang de bestaande jaren ‘30 woning als geheel niet onder handen wordt genomen. Wij staan daarom voor een duurzame en praktische totaalaanpak.

 

Waarom duurzaam?

Met onze pragmatische aanpak vragen wij ons allereerst af waarom je duurzaam wilt verbouwen. Duurzaamheid zit niet alleen in materialen en energieverbruik, maar vooral ook in functionele oplossingen. Bijvoorbeeld wanneer je woning flexibel is ingericht zodat je er lang kan blijven wonen (levensloopbestendig). Of als je een deel van je woning later kan gebruiken als bed and breakfast (B&B). Of door de aanbouw een simpele grondvorm te geven en zo het geveloppervlak te verkleinen bespaar je een hoop materiaal en energie.

 

Duurzaam = integraal

We benaderen onze ontwerpen integraal, dus ook het verduurzamen van je jaren '30 woning. Wij zullen nooit zomaar zonnepanelen op het ontwerp plaatsen. Liever zorgen we ervoor dat de hele jaren '30 woning minder energie nodig heeft, zodat die zonnepanelen helemaal niet nodig zijn. Een goede duurzame verbouwing begint bij een integraal duurzaam ontwerp. Zoals we bijvoorbeeld bij de verbouwing in Arnhem hebben gedaan.

Duurzaam door:

  • materiaalkeuze en minder energieverbruik
  • slimme plattegronden
  • multifunctionele ontwerpen
  • hernieuwbare energiebronnen

Neem contact met ons op

Stuur een mailtje of ‎laat je telefoonnummer achter en we bellen of mailen je binnen één dag terug.

Name: het A-team (Ernst, Steven en Michael)
Phone: 030-7370656
Fax: team@jaren30architect.nl
Address: Grebbeberglaan 15, Utrecht
×