• Before and after foto's van de keuken in drive-in woning
  • Keuken en eetkamer met openslaande deuren naar balkon
  • Lichte woonkamer met blauwe accenten in Jaren 30 drive in woning
  • Keuken met jaren 30 elementen
  • Balkon in achtertuin en trap
  • Tuin krijgt meer sfeer door balkon

Drive-in woning in jaren 30 stijl

Er zijn niet veel drive-in woningen uit de jaren 30. Wij hebben voor dit unieke jaren 30 huis een ontwerp gemaakt zodat het weer aansluit bij de huidige woonwensen. Natuurlijk zijn er zo veel mogelijk originele details behouden gebleven. Dit in combinatie met een ruimere lichte leefkeuken en een betere verbinding met de tuin. Ook is de tuin beter met de eerste verdieping verbonden. Hier wordt immers gewoond en niet op de begane grond. Door het balkon aan te passen voelt de tuin een stuk dichterbij en kan er makkelijk buiten gegeten worden.

Meer licht en ruimte

Op de eerste verdieping bevinden zich de eetkamer, woonkamer en keuken. Dit zijn drie verschillende ruimtes, waarbij de woon- en eetkamer van elkaar gescheiden zijn met typische jaren '30 en-suite deuren. Door de keuken en de eetkamer met elkaar te verbinden voelt de verdieping veel ruimer en lichter. Dit is opmerkelijk omdat de ruimte slechts enkele vierkante meters groter is geworden door het opschuiven van de gevel. De keuken is uitgevoerd in traditionele jaren dertig kleuren en details.

Balkon als tuinelement

De woning bevindt zich rond de tweede Scheveningse haven. Op zich een logische plek voor dit ongewone woningtype. De leefruimte en de achtertuin zijn van elkaar gescheiden, daarom is er gekozen voor een verbinding door middel van een balkon. Deze heeft veel zicht op de achtertuin er zorgt voor de mogelijkheid om toch lekker buiten te leven. De tuin is verbonden door een nieuwe houten trap naar het balkon. Door het balkon helemaal in hout uit te voeren sluit het aan bij de tuin, het is als het ware een verlengstuk van de tuin. Het hekwerk is bij de trap doorgetrokken naar beneden zodat planten hierlangs naar boven kunnen groeien. Het balkon is nu groot genoeg om ook buiten te kunnen eten zonder naar beneden te moeten.

Ook is de mogelijkheid gecreëerd om met gezelschap buiten te zitten en dichtbij je keuken te zijn op hetzelfde moment.  De trap naar de tuin wordt tevens gebruikt als privacy element. Het scheidt het balkon van de rechter buren. De linker buren hebben zelf ook een dakterras en zo ontstaat er dus geen mogelijkheid van inkijk vanuit het nieuwe balkon.

Neem contact met ons op

Stuur een mailtje of ‎laat je telefoonnummer achter en we bellen of mailen je binnen één dag terug.

Name: het A-team (Ernst, Steven en Michael)
Phone: 030-7370656
Fax: team@jaren30architect.nl
Address: Grebbeberglaan 15, Utrecht
×