Interieur verbouwing met open zolder

Bij deze interieurverbouwing is de rommelzolder omgevormd in een open dynamische ruimte met slaapkamer èn badkamer en suite. Maar bij dit ontwerp is niet alleen de zolder verbouwd, de hele woning is aangepakt. In een traditioneel jaren 30 woning staan de trap naar de eerst verdieping en de trap naar de verdieping daarboven haaks op elkaar. Bij dit ontwerp hebben we de trappen verplaatst en vernieuwd. Op de begane grond is er een open keuken gecreëerd en is de schuur getransformeerd in een kantoor aan huis.

Badkamer en suite

De bestaande trappen stonden haaks op elkaar waardoor er op de bovenste verdieping (zolder) kleine, onpraktische ruimtes ontstaan. Om dit te verhelpen is de trap, die toegang geeft tot de zolder, verplaatst. Hierdoor is er een goed indeelbare ruimte ontstaan voor de plaatsing van de badkamer en suite. Ook leverde de verplaatsing van de trap voor ruimere slaapkamers op de eerste verdieping. De trappen zijn beide vernieuwd en geplaatst door HR-Trappen bv.

De ruimte die is ontstaan op de tweede verdieping wordt verdeeld door een lage muur die is los gehouden van het plafond. Hierdoor komt er veel licht binnen en ontstaat er een ruimtelijk gevoel. Het spant is helemaal zichtbaar geworden en heeft dezelfde eikenhouten kleur waardoor hij goed past bij de rest van het meubilair. Achter het spant is nog een klein entresol voor berging.

Eikenhouten nok in de slaapkamer en badkamer en suite.

Eikenhout als rode draad

In deze woning is er nadruk gelegd op de kleurencombinatie. Het zacht, bruine eikenhout komt op verschillende verdiepingen terug. Zowel in het meubilair, de trap en de nok van het dak. De rood, bruine gloed van het eikenhout komt ook op de begane grond terug door de ruwe, bakstenen wand.
Ook is het beton ciré terug te vinden op meerdere verdiepingen. De wastafels en kast zijn hiermee afgewerkt waardoor het een belangrijk element wordt.

Neem contact met ons op

Stuur een mailtje of ‎laat je telefoonnummer achter en we bellen of mailen je binnen één dag terug.

Name: het A-team (Ernst, Steven en Michael)
Phone: 030-7370656
Fax: team@jaren30architect.nl
Address: Grebbeberglaan 15, Utrecht
×