Moderne verbouwing gemixt met sfeervol jaren ’30

Een moderne verbouwing gecombineerd met sfeervolle jaren dertig details. Hiermee is de warme gezellige sfeer in een fris modern jasje gestoken.

Terug naar het oorspronkelijke ontwerp

Toen we de woning aantroffen waren er al twee simpele aanbouwen aangezet. De voorkant was nog bijna helemaal origineel, op de aanbouw aan de zijkant na. Aan ons de taak om eenheid in de woning aan te brengen. Het geheel is een harmonieuze mix van modern industrieel en warm jaren dertig geworden.

De bestaande aanbouwen van deze jaren '30 woning zijn volledig aangepast en gerenoveerd. Ze waren vooral functioneel van opzet wat ons de vrijheid en noodzaak gaf om aan de achterkant rigoureus in te grijpen. Het oude en nieuwe deel moesten namelijk wel een geheel vormen. Om dit te bereiken hebben we eerst onze blik gericht op het ontwerp van het huis zonder de aanbouwen. Hierbij hebben we ons afgevraagd wat de essentie is van het huis, die moest natuurlijk behouden blijven. Daarnaast hebben we ons gebogen over de vraag hoe we het oud en nieuw met elkaar wilden laten communiceren. Uiteindelijk resulteerde dit in een combinatie van originele details als glas-in-lood, visgraatparketvloer en plafondstucplinten enerzijds en een industriële vloer met betonlook, stalen profielen en veel glaswerk aan de achterkant anderzijds. Deze tegenstelling maakt de woning niet alleen spannend, maar toont ook dat heden en verleden elkaar heel fraai kunnen aanvullen. Bovendien geeft het glaswerk aan de achterzijde een extra ruimtelijk gevoel doordat de tuin lager ligt dan de woning. Het groen is zo nog meer een deel van de woonervaring. Wat één van de centrale thema's was in de jaren dertig. In een moderne stijl, bij de verbouwing met kantoor aan huis hebben we dit meer in stijl van de woning ontworpen.

 

De grote aluminium schuifpui maakt een sterke verbinding met de tuin.

De zolder is vergroot tot een volwaardige verdieping met twee slaapkamers en een badkamer. De opbouw is in tegenstelling tot de begane grond helemaal in stijl van de jaren '30 woning. Waarbij de houten spanten zichtbaar zijn gebleven. Deze geven de kamers een speelse en warme sfeer.

Duurzaam renoveren

Natuurlijk is al het enkel glas vervangen voor dubbel glas (HR++). Daarnaast is er veel aandacht naar het dak gegaan. Warme lucht stijgt op, dus het is belangrijk dit extra goed te isoleren. Bij een moderne verbouwing hoort natuurlijk ook een modern comfort. De bestaande en nieuwe daken voldoen nu aan nieuwbouweisen, dat is twee keer (!) zo goed als vereist vanuit het bouwbesluit. Verder heeft de keuken vloerverwarming gekregen en is de begane grondvloer geïsoleerd met tonzon-isolatie. Naast alle energiemaatregelen is er gekozen voor duurzame materialen zoals aluminium kozijnen en een onderhoudsvrije dakkapel met zink en kunststofkozijnen.

Neem contact met ons op

Stuur een mailtje of ‎laat je telefoonnummer achter en we bellen of mailen je binnen één dag terug.

Name: het A-team (Ernst, Steven en Michael)
Phone: 030-7370656
Fax: team@jaren30architect.nl
Address: Grebbeberglaan 15, Utrecht
×