• Zicht vanuit de tuin op de aanbouw.
  • Verbouwing Zeist
  • Aanzicht voorzijde van de woning.

Uitbouw aan de achterkant in stijl van de woning

  • 21 januari, 2013
  • By michael
  • Reacties uitgeschakeld voor Uitbouw aan de achterkant in stijl van de woning
  • in ,

Door de bestaande berging weg te halen en de uitbouw te voorzien van zo veel mogelijk glas is de verbinding met de tuin en de lichtinval voor de nieuwe moderne woonkeuken geoptimaliseerd.

Naadloos aansluiten op bestaande jaren '30 architectuur

De opdrachtgever wenste een uitbreiding, die naadloos zou aansluiten op de bestaande architectuur. In het ontwerp voor de uitbreiding zijn dan ook thema’s overgenomen, zoals tweekleurig metselwerk een dakoverstek en houten kozijnen vergelijkbaar met de originele kozijnen in de achtergevel. De van oudsher gesloten keuken is uitgebreid en doorgebroken naar de eethoek waardoor een moderne woonkeuken ontstaat. Door de bestaande berging te verwijderen is het uitzicht vanuit de woonkeuken naar de diepe achtertuin bovendien hersteld.

Geschiedenis

Deze tussenwoning bevindt zich in het Patijnpark te Zeist-Noord. Patijnpark is een typisch voorbeeld van een tuindorp; kleine bouwblokken in een open stedenbouwkundige setting met veel groen en bomen. De huizen in deze wijk kenmerken zich door een zorgvuldige architectuur en zijn veelal aaneengeschakeld tot maximaal 4 woningen. De hoekhuizen zijn vaak voorzien van een 'gekapte' zijgevel, waardoor het einde van het woonblok wordt geaccentueerd. De meeste bebouwing is ontstaan als uitbreiding van de 'oude' kern Zeist gedurende de 20'er en 30'er jaren van de vorige eeuw. Als gevolg van de toenemende werkgelegenheid ontstond er in de jaren twintig een grote behoefte aan arbeiderswoningen en middenstandswoningen.

 

×