• D plattegrond begane grond Jaren  woning uitbouw achterkant
  • D plattegrond eerste verdieping Jaren  woning uitbouw achterkant
  • D doorsnede Jaren  woning uitbouw achterkant
  • D doorsnede Jaren  woning uitbouw achterkant
  • Plattegronden bestaand nieuw Jaren  woning uitbouw achterkant

Moderne verbouwing met traditionele materialen

Deze jaren '30 verbouwing is ontworpen in nauwe samenwerking met de nieuwe bewoners. De aanbouw aan de achterkant heeft een moderne vormgeving en is uitgevoerd in traditionele materialen. Het glas is bijvoorbeeld verdiepingshoog met houten kozijnen en metselwerk. Door veel glas aan de achterkant te maken wordt de ruime tuin een onderdeel van de woning.

Ontwerp

Deze jaren-30 woning heeft een geweldige tuin. Het ontwerp speelt hierop in door veel glas toe te passen van vloer tot plafond. Zo is er maximaal uitzicht op de tuin en terras. Dit is een contrast met de jaren-30 woning. In materialen sluit het ontwerp juist aan bij de bestaande woning. Met een knipoog. Het metselwerk is namelijk verticaal. Dit benadrukt de hoogte en geeft een subtiel verschil met het bestaande metselwerk. De kleur van de baksteen sluit wel aan. Zo heeft de aanbouw een moderne frisse uitstraling gekregen en sluit aan bij de bestaande jaren-30 woning.

Zelf gedaan

De opdrachtgever was zelf erg handig en heeft veel van de interieurverbouwing zelf gedaan. De aanbouw is door Jan van der Meer gedaan. De aanbouw is ontworpen door Ernst Haagsman, een van de architecten van het A-team.

 

Neem contact met ons op

Stuur een mailtje of ‎laat je telefoonnummer achter en we bellen of mailen je binnen één dag terug.

Name: het A-team (Ernst, Steven en Michael)
Phone: 030-7370656
Fax: team@jaren30architect.nl
Address: Grebbeberglaan 15, Utrecht
×