• Verbouwing jaren  huis Son en Breugel buiten tuin
  • Achtertuinvandeverbouwdejaren'woningmetlinksdeaanbouwinaansluitendestijl.Rechtsishettransparantekantoorgedeeltevandewoning.
  • Verbouwing woning met kantoor achterkant heeft veel glas
  • Woonkamervandeverbouwdejaren'woningmetdehaardgeïntegreerdinhetinterieur.
  • Verbouwing jaren  huis Son en Breugel interieur keuken
  • Nieuwekeukenindeaanbouwvanhetjaren'huis.Meteennieuwetegelvloergeïnspireerdopdejaren'.Dekeukenislichtenruimtelijkmededoorhetontbrekenvanbovenkasten.
  • Nieuwebadkamermettegelvloergeïnspireerdopdejaren'.Hethoutenspantgeeftdebadkamereenwarmesfeer.
  • Verbouwing jaren  huis Son en Breugel interieur slaapkamer
  • Verbouwing jaren  huis Son en Breugel interieur kantoor
  • Verbouwing jaren  huis Son en Breugel detail glasinlood
  • Verbouwing jaren  huis Son en Breugel interieur entree
  • Verbouwing jaren  huis Son en Breugel interieur zoldertrap
  • Verbouwing jaren  huis Son en Breugel interieur overloop
  • Interieur Verbouwing Jaren  woning Hendrik Veenemanstraat
  • Verbouwing jaren  huis Son en Breugel detail kozijn
  • Hendrik Veenemanstraat
  • technische bouwtekeningen verbouwing
  • Hendrik Veenemanstraat a

Verbouwing kantoor aan huis

De charmante uitstraling, de grote tuin en de mogelijkheid om naast de woning een studio te bouwen waren de grote pluspunten van deze woning.

 

Aanbouw sluit aan bij bestaande jaren '30 woning

De woning was toe aan een grondige renovatie, had geen badkamer en de zolder was onbewoonbaar. Uitgangspunt bij het ontwerp is om de knusse hoekjes in het interieur en de karakteristieke architectuur te behouden en zelfs te versterken. In de vormgeving van de uitbreidingen sluiten we bewust aan bij de jaren dertig architectuur van de woning. Oud en nieuw versmelten zo tot één harmonieus geheel.

 

Geschikt voor het hele gezin

De belangrijkste uitdaging was om de woning geschikt te maken voor een gezin met meerdere kinderen en tegelijkertijd het intieme karakter te behouden. Dat is bereikt door de hoofdslaapkamer op de keuken te bouwen, waarbij de dakconstructie wordt doorgetrokken. Hierdoor is de keuken niet langer een rechthoekige doos aan de achterzijde, maar vormt zij een architectonische eenheid met de rest van de woning. De kleine slaapkamer aan de voorkant wordt omgebouwd tot badkamer. Een vaste trap in een vide maakt de zolder bereikbaar, waardoor hier nog een extra slaapkamer en cv-ruimte gerealiseerd kunnen worden. De garage wordt een kantoorruimte met grote glazen puien aan de straat en de tuin. Door het toilet tussen kantoor en woning te plaatsen hoeft er op de begane grond maar één toilet gerealiseerd te worden. Achter de keuken wordt een eethoek gemaakt met uitzicht op de tuin, zodat er ouderwets gezellig in de keuken gegeten wordt.

 

×