Stappenplan verbouwen

Je wilt zelf de controle houden over het ontwerp van je woning. Met Jaren '30 architect kan dat, maar hoe gaat het in zijn werk? Je kunt kiezen om zelf zo veel mogelijk te ontwerpen en te regelen of je kunt het werk aan ons overlaten. Wij adviseren en ontzorgen graag. De keuze is aan jou. Na elke box (fase in het ontwerp) kan je ermee stoppen, waardoor je nooit onnodige kosten maakt. Hieronder vind je een stapsgewijs overzicht van de werkwijze.

zelf-ontwerpen

1. (Zelf) Ontwerpen

Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek besluit je of je ons een InspiratieBOX laat maken. De InspiratieBOX wordt binnen tien dagen bij je thuis bezorgd en bestaat onder andere uit ontwerptekeningen voor je woning, een 3D-geprinte maquette van het ontwerp met je eigen meubels, schetspapier met schetspotlood en een digitaal 3D-model (Google Sketchup). Met de InspiratieBOX heb je een goede en leuke tool in handen om weloverwogen keuzes te kunnen maken en de verbouwing naar je hand te zetten. Wil je veel zelf doen, dan pas je het schetsontwerp aan met behulp van het Sketchup-model of het schetspapier totdat je helemaal tevreden bent. Indien je verbouwideeën veranderen tijdens het schetsen kun je een tweede InspiratieBOX aanvragen of de wijzigingen direct meenemen in de volgende stap, de 'OntwerpBOX'. De InspiratieBOX kan worden uitgebreid met een bestemmingsplancheck, monumentencheck, kostenraming, verbouwtips, woonmagazines en een bouwkundige keuring.

Lijkt dat je wat? Bestel de InspiratieBOX dan via onderstaande knop. Wij nemen direct contact met je op voor een eerste gesprek. Dat gesprek is natuurlijk geheel vrijblijvend.

Ja, kom langs.


ontwerp-uitwerken

2. Uitwerking ontwerp

Als je de indeling van de plattegronden en de vormgeving van de gevels helemaal hebt samengesteld zoals je die wilt hebben, wordt het ontwerp door ons gecontroleerd en vastgelegd in bouwkundige tekeningen zoals plattegronden, gevelaanzichten en doorsnedes. Het ontwerp wordt door ons standaard gecontroleerd aan de hand van de geldende regelgeving (Bouwbesluit) en voorzien van een prijs van een aannemer bij jou in de buurt. In de meeste gevallen is voor een verbouwing of uitbreiding geen vergunning nodig. Mocht die wel nodig zijn, dan kun je die zelf aanvragen via Omgevingsloket.nl of wij kunnen die voor je verzorgen, inclusief de benodigde constructie-, epc- en/of ventilatieberekeningen.


technische-uitwerking

3. Technische uitwerking en bouw

De laatste stap voordat er gebouwd gaat worden, is dat het ontwerp bouwtechnisch uitgewerkt wordt in nauwkeurige bouwkundige tekeningen en detailtekeningen. Bovendien worden kleuren en materialen hierin precies vastgelegd. Eén of meerdere aannemers kunnen op basis van deze tekeningen offertes uitbrengen en de bouw uitvoeren.


verbouwen

4. Bouwen

Als de aannemer(s) de offerte heeft uitgebracht en deze door jou en/of door ons is gecontroleerd kan de bouwovereenkomst met de aannemer gesloten worden. Een goede basis voor de bijbehorende wederzijdse voorwaarden is de COVO2010, eventueel aangevuld met eigen voorwaarden. We kunnen tijdens de bouw betrokken blijven en het werk van de aannemer controleren op kwaliteit, planning en eventuele meerwerkkosten. Aan het eind van de bouw wordt het werk opgeleverd, waarbij eventuele aanvullende werkzaamheden of tekortkomingen worden vastgelegd, zodat deze door de aannemer binnen een vooraf vastgestelde termijn kunnen worden uitgevoerd.

Aan het eind van dit traject heb je ons alleen betaald voor wat je zelf niet kunt of wilt doen en heb je toch een professioneel verbouwde jaren '30 woning met een hoog afwerkingsniveau! Lees hier meer over wat we doen en wat het kost.

bestel-inspiratiebox


Ja, dat lijkt mij wel wat!

Heb je nog vragen of wil je graag dat we bij je langskomen voor een geheel vrijblijvend eerste gesprek? Klik op onderstaande button en laat je nummer of e-mailadres achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Ja, kom langs.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Message
Your Name *
Your Email *
Website

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact met ons op

Stuur een mailtje of ‎laat je telefoonnummer achter en we bellen of mailen je binnen één dag terug.

Name: het A-team (Ernst, Steven en Michael)
Phone: 030-7370656
Fax: team@jaren30architect.nl
Address: Grebbeberglaan 15, Utrecht
×