• aanbouw moderne keuken bestaand nieuw
  • De keuken krijgt veel licht door de ruime, glazen schuifpui en het daklicht.
  • Doorkijk vanaf de open keuken onder het daklicht naar woonkamer.
  • Doorloop van woonkamer naar keuken met een moderne variant van de bestaande schouw.
  • Centraal keuken blok met veel licht en ruimte door grote schuifpui
  • Het gevoel van een open, ruimtelijke keuken wordt bezorgt door de grote glazen pui en ruim daklicht.
  • Aanbouw met overdekt terras door middel van pergola

Moderne keuken in traditioneel jaren ’30 huis

  • 25 september 2017
  • Door Ernst
  • Reacties uitgeschakeld voor Moderne keuken in traditioneel jaren ’30 huis
  • in , ,

Jaren dertig huizen zijn heerlijk om in te wonen, sfeervol en karakteristiek. Ze liggen in ruim opgezette groene wijken en hebben natuurlijk van die leuke baksteen details, granito vloeren en glas-in-lood ramen. Alleen de keerzijde hiervan zijn de kleine kamers en het ontbreken van ruimtelijkheid. Hoe combineer je een jaren '30 woning met bijvoorbeeld een moderne open keuken? In dit ontwerp hebben we daar een antwoord op gegeven.

Aandacht voor detail

Omdat het een hoekwoning is was het mogelijk om naar de zijkant uitbreiden. Deze vrijheid hebben we genomen, omdat het zo mogelijk was om een kozijn naar de voorkant te maken. Dit geeft extra licht maar minstens zo belangrijk ook extra zicht. Vanuit de keuken is nu zichtbaar wie er voor de deur staat en wat er om het huis gebeurd.

Centraal keuken blok met veel licht en ruimte door grote schuifpui
Deze keuken krijgt veel licht door de ruime, glazen schuifpui en dit wordt benadrukt door het lichte meubilair

Er is gekozen voor een daklicht waardoor het zonlicht zo diep mogelijk in de woning reikt. Hierdoor krijgen zowel de woonkamer als de keuken een luchtiger en ruimtelijker gevoel. Door het gebruik van een lichte vloerkleur en licht keukenmeubilair wordt dit gevoel versterkt.

Bestaande structuur van de woning

Het ontwerp gaat door op de bestaande structuur van de woning. Zoals andere jaren '30 woningen heeft deze woning twee beuken, een smalle en een brede. De brede beuk is voor de woonruimtes, zoals de voor- en achterkamer en de slaapkamers. De smalle beuk is voor de ondersteunende ruimtes, zoals de berging, kelder, keuken, badkamer en trap. Deze structuur is doorgezet in de aanbouw, de keuken zit in lijn met de smalle beuk. Alleen met het grote verschil dat de beuken met elkaar zijn verbonden. Zo ervaar je vanuit de woonkamer een zee van licht en ruimte als je richting de achtertuin loopt.

Duurzaam

Zowel de vloer van de begane grond als de uitbreiding naar de zij- en achterkant zijn een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming. Dit is zeer onderhoudsvrij en comfortabel, je hebt altijd warme voeten. Daarnaast biedt het ook nog de mogelijkheid voor koeling in de zomer. Dit is ook toegepast bij deze zijaanbouw uit Zeist.

De dakbalken op de aanbouw zijn doelbewust zwaarder uitgevoerd. Dit is gedaan voor mogelijke extra belasting in de toekomst. Bijvoorbeeld voor een eventueel sedumdak of zonnepanelen.

De achterkant van de aanbouw is in het verlengde uitgebreid met een pergola die bedekt is met klimplanten. Deze zorgt in de zomer voor een beschut terras en afgekoelde keuken. Door bladverlies in de winter komen de zonnestralen binnen in de keuken en zal het op een duurzame manier verwarmd worden.

Neem contact met ons op

Stuur een mailtje of ‎laat je telefoonnummer achter en we bellen of mailen je binnen één dag terug.


het A-team (Ernst, Steven en Michael) m: team@jaren30architect.nl a: Grebbeberglaan 15, Utrecht t: 030-7370656

×