Klushuis verbouwen naar droomhuis

Je kent het wel als je wilt verhuizen. Je vindt de ideale plek, met een heerlijke tuin, in een leuke buurt. Maar het huis is zo verouderd dat je je niet voor kunt stellen dat je hier prettig zou kunnen wonen. En niet alleen het interieur is sterk gedateerd. Ook de indeling is ongelukkig. 

En het binnenklimaat is ook nog eens verschrikkelijk. Hoe ga je dit klushuis verbouwen? Moet je het niet helemaal slopen en opnieuw beginnen? Voor ons is dit gelukkig dagelijkse kost. Met veel plezier ontwerpen wij van dit klushuis jouw droomhuis.

Klushuis verbouwen en nieuw leven inblazen

Elk huis heeft potentie, alleen soms is die wel erg goed verstopt. Bij deze woning is de tuin zo’n mooi onderdeel dat je het overal wilt ervaren. Het ontwerp voor de verbouwing heeft dit centraal gezet. Door de verbouwing zie je de tuin nu ook vanuit de woonkamer. De dubbel openslaande deuren nodigen ook direct uit om de tuin in te lopen. Iets wat voorheen niet kon. Er was wel zicht op de woning maar dit was vast glas! De verbinding met de tuin is nu dus sterk verbeterd. 

Wanneer je in de tuin loopt, zie je direct het atelier: de bestaande schuur die is uitgebreid in dezelfde stijl als de aanbouw. Hier dus ook veel glas en veel zicht op de tuin. Achter het atelier zit een veranda, om ook bij wat minder weer lekker buiten te kunnen zitten. De verbouwing heeft een sterke relatie tussen de tuin en de woning gemaakt, en er zijn verschillende plekken in de tuin gecreëerd. Zo kan je lekker in de zon zitten naast de woning of beschut onder de veranda.

 

Het comfort van een fijn binnenklimaat

Bij een prettig binnenklimaat denken we natuurlijk aan een warm en behaaglijk huis. Maar ook in de zomer is dit een heerlijke woning geworden. De groendaken zorgen voor de eerste verkoeling voor de keuken en het atelier. Bonus: zo’n groendak is ook erg fraai. Vanuit de master bedroom kijk je over het sedumdak uit naar de tuin. De kap is goed geïsoleerd en voor de laatste koeling is er airco in combinatie met zonnepanelen. Op de heetste dagen is er veel zonnestroom. Die kan goed worden ingezet om de ergste warmte uit de slaapkamers te halen. 

De begane grond heeft een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming gekregen. Verder zijn alle buitenwanden goed geïsoleerd. Deze combinatie zorgt voor een zeer aangenaam binnenklimaat. De gevlinderde betonvloer geeft de woonkeuken ook een stoere uitstraling. Door al deze ingrepen is de oude woning sterk verbeterd en helemaal van deze tijd. Tegelijkertijd is de oude woning nog wel voelbaar. Door de verbouwing is het karakter niet verloren gegaan. We hebben de woning een tweede leven kunnen geven.

 

Heb je ook een klushuis op het oog? Ook van jouw klushuis kunnen we verbouwen tot je droomhuis! Lees hier hoe we te werk gaan.

 
jaren 30 woning voor de verbouwing interieurdoorbraak open keuken

Duurzame ingrepen: