Zwart zinken aanbouw tegen het oude witte huis

Deze moderne aanbouw tegen het oude huis in Utrecht is een waar contrast. Zwart zink tegen een wit gestuukte gevel! De slanke zwarte stalen kozijnen maken een mooie verbinding met de tuin. Een tuin in de Utrechtse binnenstad is een waardevol onderdeel en door de verbouwing ervaar je de tuin nu veel beter. Van binnen is deze monumentale woning ook sterk getransformeerd. De verschillende ruimtes zijn samengevoegd tot één ruimtelijk geheel. Zo is de luxe aanbouw echt een voortzetting van de woning geworden.

Moderne aanbouw oud huis

Het gebruik van zwart zink in combinatie met de slanke, zwarte zinken gevelbekleding geeft de aanbouw een opvallend luxe uitstraling. Deze keuze voor materialen en kleuren draagt bij aan de eigentijdse en stijlvolle uitstraling van het geheel. Bovendien vormt het een doordacht contrast met de bestaande oude woning, waarbij de moderne aanbouw op een harmonieuze manier naast de traditionele architectuur staat.

De combinatie van oud en nieuw geeft de woning een bijzondere charme en karakter. De onderscheiding tussen oud en nieuw is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar benadrukt ook de historische waarde van het bestaande gebouw terwijl het tegelijkertijd de eigentijdse verbeteringen geeft. Het ontwerp en de uitvoering van de moderne aanbouw hebben geleid tot een geslaagde integratie waarin het beste van het verleden en heden samenkomen.

monumentaal herenhuis voor de verbouwing achtergevelmoderne aanbouw tegen witte monumentale woning met veel glas
jaren 30 woning voor de verbouwing interieurModerne aanbouw oud huis_2_open keuken zwart stalen puien-NA

Open keuken

Het interieur is een mix geworden van oude en moderne elementen. Het plafond moest door de verbouwing helaas gesloopt worden. Maar er zaten ook veel scheuren in, het was ook niet meer te restaureren. Het lijstwerk in het plafond is terug gekomen en ook de rozet boven het lichtpunt boven de eettafel. Het lijstwerk geeft nog een subtiele verwijzing naar de oude indeling. De lijst geeft aan waar de binnenmuur heeft gezeten. Andere originele elementen konden we wel behouden, zoals de ensuite kast naar de woonkamer en de kozijnen in de voorgevel.

Door het plafond en de vloer in de moderne aanbouw in dezelfde stijl als het bestaande huis te ontwerpen, is er een gevoel van continuïteit gecreëerd. Dit maakt dat de aanbouw naadloos aansluit op het oude gedeelte van het huis. Het resultaat is een doorlopende, harmonieuze ruimte die als één geheel aanvoelt. Deze aanpak geeft de woonkeuken, die zich in de nieuwe aanbouw bevindt, een gevoel van eenheid en rust. De ruimte straalt nu cohesie en balans uit, waardoor het een comfortabele plek is geworden om te verblijven. Het geeft het gevoel alsof de moderne aanbouw altijd al een deel was van het originele, oude huis.

moderne aanbouw tegen witte monumentale woning met veel glas
Glazen taatsdeur naar de hal, zwart staal.