Zwart zinken aanbouw tegen het oude witte huis

Deze moderne aanbouw tegen het oude huis in Utrecht is een waar contrast. Zwart zink tegen een wit gestuukte gevel! De slanke zwarte stalen kozijnen maken een mooie verbinding met de tuin. Een tuin in de Utrechtse binnenstad is een waardevol onderdeel en door de verbouwing ervaar je de tuin nu veel beter. 

Van binnen is deze monumentale woning ook sterk getransformeerd. De verschillende ruimtes zijn samengevoegd tot één ruimtelijk geheel. Zo is de luxe aanbouw echt een voortzetting van de woning geworden.

 

Moderne aanbouw oud huis

Het zwarte zink geeft samen met de ranke zwarte pui de aanbouw een luxe uitstraling. Ook is het contrast met de bestaande oude woning goed gelukt.

 Het is overduidelijk dat de aanbouw een latere toevoeging op de bestaande woning is.

Open keuken

Het interieur is een mix geworden van oude en moderne elementen. Het plafond moest door de verbouwing helaas gesloopt worden. Maar er zaten ook veel scheuren in, het was ook niet meer te restaureren. Het lijstwerk in het plafond is terug gekomen en ook de rozet boven het lichtpunt boven de eettafel. Het lijstwerk geeft nog een subtiele verwijzing naar de oude indeling. De lijst geeft aan waar de binnenmuur heeft gezeten. Andere originele elementen konden we wel behouden, zoals de ensuite kast naar de woonkamer en de kozijnen in de voorgevel.

Door het plafond en de vloer door te trekken in de aanbouw hebben we één doorlopende ruimte gecreëerd. De aanbouw is echt een voortzetting van de oude woning geworden. Dit geeft de woonkeuken eenheid en rust.

Zwart zinken aanbouw tegen witte monumentale woning met veel glas naar de tuin.
Glazen taatsdeur naar de hal, zwart staal.