Zwarte kozijnen in oud metselwerk

De zwarte kozijnen komen mooi uit in het oude geleefde bakstenen metselwerk. Dit contrast zorgt voor meer spanning in de achtergevel. En de zwarte aluminium kozijnen sluiten mooi aan bij het nieuwe interieur van dit statige monument (beschermd dorpsgezicht). 

De kozijnen geven niet allen een esthetisch effect, maar ook veel meer comfort aan de woning. Samen met een aantal andere strategische duurzame ingrepen is de woning erg behaaglijk en comfortabel geworden.

Beschermd dorpsgezicht verbouwen zwarte kozijnen

De woning is een beschermd stadsgezicht, daarom is de uitbreiding van de garage geheel in stijl van de woning gedaan. Belangrijke details zijn overgenomen in de garage. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in het metselwerk en de kozijnen. Vanaf de straat past de nieuwe garage naadloos bij de bestaande woning. Het interieur van de woning daarentegen is veel eigentijdser verbouwd. Ook de achtergevel is een voortzetting van deze stijl. In de tuin komen beide stijlen samen tot een spannend geheel. De zwarte kozijnen in het oude metselwerk geven een moderne twist aan de traditionele achtergevel.

Daarnaast verbinden de nieuwe zwarte kozijnen ook de tuin met het huis. Vanuit de keuken en woonkamer gezien is de tuin nu een zeer aanwezig element. Het is zo onderdeel van de woning geworden. De doorbraak naar de keuken draagt hier natuurlijk ook aan bij. Het plafond loopt ook vlak door. Dit was een behoorlijke constructieve uitdaging, maar draagt bij aan de rust en eenheid in de ruimte. Overweeg je ook een monument of beschermd stadsgezicht te verbouwen, lees dan eerst onze tips!

 

"De open keuken maakt een wereld van verschil. Niet alleen de keuken is onderdeel van onze leefruimte geworden maar ook de tuin!"
jaren 30 woning voor de verbouwingarchitect Verbouwing klushuis Bussum Gooi nieuwe zwarte kozijnen in bestaand oud metselwerk aluminium kozijnen modern

Duurzaam en comfort door onder andere zwarte kozijnen

De duurzame renovatie van dit monument (beschermd dorpsgezicht) is ontstaan uit de behoefte voor meer comfort. De jaren dertig woningen zijn natuurlijk geweldig, imposant, karaktervol en warm. Maar dan vooral in de figuurlijke zin. In de winter kan het er behoorlijk koud zijn en tochten. Dat was ook het geval bij deze twee-onder-een-kapwoning. Door een aantal strategische duurzame ingrepen is de woning erg behaaglijk en comfortabel geworden. Zo hebben we onder andere een nieuwe geïsoleerde begane grondvloer gemaakt,

vloerverwarming toegepast en de woning voorzien van nieuwe zwarte kozijnen met hoogwaardig dubbelglas (HR++). We hebben voor deze ingrepen gekozen omdat ze maximaal effect hadden tegen acceptabele kosten. Bij het verbouwen van oude woningen is het altijd belangrijk goed te kijken naar het effect voor het geheel van de woning. Nieuwbouwoplossingen kan je niet klakkeloos overnemen. Lees hier meer over onze duurzame aanpak.

plattegrond origineel metselwerk met moderne zwarte puien
1706_plattegrond_origineel_metselwerk_met_moderne_zwarte_puien_2

Duurzame ingrepen: