Stijlvolle aanbouw met open metselwerk

Deze aanbouw in Driebergen valt vooral op vanwege het bijzondere open metselwerk. Dat is niet alleen aanwezig in de bestaande woning, maar komt ook terug in de aanbouw. Zo worden oud en nieuw op subtiele wijze met elkaar verbonden.

Deze twee-onder-een-kap woning in Driebergen is een typische jaren ’30 woning, met karakteristieke elementen: een fraaie erker en zowel een balkon aan de voorkant als aan de achterkant. De indeling van de bestaande woning was eveneens typisch voor de jaren ’30, met een losse keuken en bijkeuken die het zicht op de tuin ontnamen. Door de woning aan de achterkant en zijkant uit te breiden en een pui van vier meter breed te plaatsen, is de woning meer verbonden met de achtertuin.

Verbinding oud en nieuw

Het metselwerk is niet de enige manier waarop oud en nieuw met elkaar verbonden zijn. De lijnen van de oude bijkeuken – die niet verplaatst is – lopen door in de lijnen van de aanbouw. Oud en nieuw omarmen elkaar hierdoor als het ware. De nieuwe overstek van de aanbouw – in jaren ’30 stijl – gaat bovendien over in houten gevelbekleding. Zo worden de aanbouw en de bestaande bijkeuken nog sterker met elkaar verbonden.

traditionele aanbouw voor en na

Met metselwerk is meer mogelijk dan je denkt! Hier vind je ideeën voor metselwerk.

plattegrond aanbouw met open metselwerk

Duurzame ingrepen: