Stijlvolle aanbouw met open metselwerk

Deze aanbouw in Driebergen valt vooral op vanwege het bijzondere open metselwerk. Dat is niet alleen aanwezig in de bestaande woning, maar komt ook terug in de aanbouw. Zo worden oud en nieuw op subtiele wijze met elkaar verbonden.

Deze twee-onder-een-kap woning in Driebergen is een typische jaren ’30 woning, met karakteristieke elementen: een fraaie erker en zowel een balkon aan de voorkant als aan de achterkant. De indeling van de bestaande woning was eveneens typisch voor de jaren ’30, met een losse keuken en bijkeuken die het zicht op de tuin ontnamen. Door de woning aan de achterkant en zijkant uit te breiden en een pui van vier meter breed te plaatsen, is de woning meer verbonden met de achtertuin.

Verbinding oud en nieuw

De connectie tussen oud en nieuw gaat verder dan alleen het metselwerk. De oorspronkelijke lijnen van de oude bijkeuken zijn behouden en lopen vloeiend over in de architectuur van de nieuwe aanbouw. Dit creëert een harmonieuze overgang tussen het verleden en het heden.

Daarnaast is er de subtiele integratie van een jaren ’30-stijl overstek op de aanbouw, die naadloos overgaat in houten gevelbekleding. Dit draagt bij aan de versterking van de verbinding tussen de aanbouw en de bestaande bijkeuken. Het resultaat is een visueel en architectonisch geheel waarin oud en nieuw samenkomen op een elegante manier. Het verleden en het heden zijn met elkaar verweven, wat de woning een tijdloze uitstraling geeft.

jaren 30 woning voor de verbouwing in de sneeuwtraditionele aanbouw open metselwerk

De belangrijke rol van metselwerk

Metselwerk speelt een cruciale rol in het karakter en de uitstraling van veel huizen, vooral in woningen die stammen uit de jaren ’30. Deze periode staat bekend om zijn ambachtelijke metselwerktechnieken en het gebruik van traditionele bouwmaterialen. Het metselwerk in jaren ’30 woningen is vaak bijzonder gedetailleerd en bevat kenmerkende patronen en texturen die een unieke charme aan de architectuur geven.

Als je op zoek bent naar inspiratie voor metselwerk in jouw huis, dan ben je op de juiste plek! Op ons Pinterest-account hebben we een schat aan ideeën verzameld die je kunnen helpen bij het verkennen van de mogelijkheden van metselwerk. Of je nu geïnteresseerd bent in het toevoegen van een accentmuur met een opvallend metselpatroon, het restaureren van de originele jaren ’30 metselwerkdetails in je huis, of het verkennen van moderne interpretaties van traditioneel metselwerk, onze Pinterest-pagina biedt een diverse verzameling afbeeldingen en suggesties om je creativiteit te stimuleren. 

1901_plattegrond_stijlvolle_aanbouw_met_open_metselwerk_mobiel
plattegrond aanbouw met open metselwerk