• vide geeft licht en ruimte aan bestaande woning

Verbouwing met vide voor licht en ruimte

De vide geeft deze verbouwing alles wat er niet was: licht, ruimtelijkheid en verbinding. Door op de eerste verdieping een slaapkamer te verwijderen is er een bijzondere lichte en ruimtelijke woonkeuken ontstaan. Daarnaast legt de vide ook een mooie verbinding met de eerste verdieping door de trap direct naast de vide te zetten.

Verbouwing vide

De woning heeft weer een voor en achterkamer gekregen. Door een eerdere verbouwing was deze originele indeling verdwenen. Met nieuwe moderne ensuite deuren hebben we dit hersteld. Als je door deze ensuite loopt is de vide een fraaie verrassing. Ineens is de ruimte dubbel hoog en heerlijk licht. Dit maakt de keuken echt het hart van de woning. Ook omdat je vanuit de keuken kan je doorkijken naar de tuin, eetkamer, woonkamer en zelfs de eerste verdieping. De extra hoogte geeft je veel (over)zicht. En niet alleen vanuit de keuken, ook bovenaan de trap heb je een prachtig doorzicht door de woning. De eetkamer heeft weer een normale verdiepingshoogte wat de ruimte gezellig en besloten maakt.

vide geeft licht en ruimte aan bestaande woning

Master bedroom

De master bedroom heeft een badkamer ensuite en een inloopkast. De inloopkast is een tussenruimte tussen de badkamer en de slaapkamer. De inloopkast is niet echt een aparte ruimte geworden maar een extra tussenstop naar de badkamer. Je hebt ook nog steeds zicht op de badkamer vanuit de master bedroom. Het bad, de wastafel zijn prominente meubels in de ruimte. Het toilet is weggestopt voor wat privacy. Het dakspant was weg getimmerd, maar door het juist in het zicht te laten geeft het extra sfeer aan de badkamer.

 

 

Neem contact met ons op

    Stuur een mailtje of ‎laat je telefoonnummer achter en we bellen of mailen je binnen één dag terug.


    het A-team (Ernst en Michael) m: team@jaren30architect.nl a: Grebbeberglaan 15, Utrecht t: 030-7370656

    ×