Stappenplan verbouwen

Je wilt zelf de controle houden over het ontwerp van je verbouwing. Met Jaren '30 architect kan dat, maar hoe gaat het in zijn werk? Je kunt kiezen om zelf zo veel mogelijk te ontwerpen en te regelen of je kunt het werk aan ons overlaten. De keuze is aan jou. Na elke box (fase in het ontwerp) kan je ermee stoppen, waardoor je nooit onnodige kosten maakt. Hieronder vind je een stapsgewijs overzicht van de werkwijze.

zelf-ontwerpen

1. Het schetsontwerp, de inspiratieBOX

Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek besluit je of je ons een InspiratieBOX laat maken. Voordat we starten met het ontwerp laten we de woning 3D-laserscannen door Facto GEO. Op basis van de scan en de originele bouwtekeningen maken wij een 3D-model (BIM) van de bestaande woning. We checken dan ook eventueel het bestemmingsplan en de vergunningsvrije mogelijkheden. Daarna gaan we de nieuwe woonwensen erin schetsen en ontwerpen. Deze schetsen plaatsen we in het model om te checken of alle woonwensen verwerkt zijn en natuurlijk of het een spetterend ontwerp is geworden. In deze fase kijken we naar belangrijke hoofdthema's zoals: licht, ruimte, harmonie en verhoudingen. Wanneer het schetsontwerp klaar is komen wij langs om de InspiratieBOX te presenteren. De InspiratieBOX bestaat uit ontwerptekeningen van de verbouwing, een 3D-geprinte maquette, een digitaal 3D-model. Met de InspiratieBOX kan je weloverwogen keuzes te kunnen maken over de verbouwing. De InspiratieBOX kan worden uitgebreid met varianten, extra 3D-impressies.

Lijkt dat je wat? Bestel de InspiratieBOX dan via onderstaande knop. Wij nemen direct contact met je op voor een eerste gesprek. Dat gesprek is natuurlijk geheel vrijblijvend.

Ja, kom langs.


ontwerp-uitwerken

2. Definitief ontwerp, OntwerpBOX

In deze fase wordt het ontwerp vastgelegd in bouwkundige tekeningen zoals plattegronden, gevelaanzichten en doorsnedes. In de meeste gevallen is voor een verbouwing of uitbreiding geen vergunning nodig. Mocht die wel nodig zijn, dan kunnen wij die voor je verzorgen, inclusief de benodigde constructieberekeningen. De constructieberekeningen worden door een erkende constructeur gemaakt. De constructie wordt in de bouwkundige tekeningen overgenomen om mogelijke conflicten snel op te lossen.


technische-uitwerking

3. Technische uitwerking, de TechniekBOX

De laatste stap voordat er gebouwd gaat worden, is dat het ontwerp bouwtechnisch uitgewerkt wordt in nauwkeurige bouwkundige tekeningen en detailtekeningen. Bovendien worden kleuren en materialen hierin precies vastgelegd. Eén of meerdere aannemers kunnen op basis van deze tekeningen en technische omschrijving offertes uitbrengen.


verbouwen

4. Bouwbegeleiding

Als de aannemer(s) de offerte heeft uitgebracht en deze door jou en/of door ons is gecontroleerd kan de bouwovereenkomst met de aannemer gesloten worden. Een goede basis voor de bijbehorende wederzijdse voorwaarden is de COVO2010, eventueel aangevuld met eigen voorwaarden. We kunnen tijdens de bouw betrokken blijven en het werk van de aannemer controleren op kwaliteit, planning en eventuele meerwerkkosten. Aan het eind van de bouw wordt het werk opgeleverd, waarbij eventuele aanvullende werkzaamheden of tekortkomingen worden vastgelegd, zodat deze door de aannemer binnen een vooraf vastgestelde termijn kunnen worden uitgevoerd.

Aan het eind van dit traject heb je ons alleen betaald voor wat je zelf niet kunt of wilt doen en heb je toch een professioneel verbouwde jaren '30 woning met een hoog afwerkingsniveau! Lees hier meer over wat we doen en wat het kost.

bestel-inspiratiebox


Ja, dat lijkt mij wel wat!

Heb je nog vragen of wil je graag dat we bij je langskomen voor een geheel vrijblijvend eerste gesprek? Klik op onderstaande button en laat je nummer of e-mailadres achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Ja, kom langs.

Neem contact met ons op

Stuur een mailtje of ‎laat je telefoonnummer achter en we bellen of mailen je binnen één dag terug.


het A-team (Ernst en Michael) m: team@jaren30architect.nl a: Grebbeberglaan 15, Utrecht t: 030-7370656

×