Kluswoning verbouwen? Wij kunnen je helpen

‘De woning dient gemoderniseerd te worden’: dat is altijd een uitdaging. Want er komt veel bij kijken als je een kluswoning hebt gekocht. Wij hebben hier veel ervaring mee en helpen je graag om de kluswoning te verbouwen en helemaal aan te passen aan je eigen wensen. Zo wordt dit klushuis je droomhuis.

Misschien heb je ‘m voorbij zien komen op Funda: een fantastisch huis op de perfecte plek. Er moet alleen wel veel aan gebeuren. Geen punt! Dit is een mooie kans om een woning helemaal naar je hand te zetten. Zo kun je naar de leukste locatie verhuizen en in je droomhuis gaan wonen. En als bonus wordt het ook nog een duurzame woning, helemaal toekomstbestendig.

Hoe kunnen wij je helpen bij het verbouwen van je kluswoning?

Een kluswoning verbouwen is ingrijpend. Misschien weet je niet goed waar je moet beginnen. Of ben je bang dat een verbouwing je onnodig veel geld gaat kosten. Wij kunnen je daarbij helpen.

 • we denken mee over ruimtelijke en praktische indeling
 • we vragen eventuele vergunningen aan bij de gemeente
 • we verbouwen met respect voor wat er al staat
 • we zijn duidelijk over wat de verbouwing je gaat kosten
 • we werken de plannen uit tot de stopcontacten en lichtknopjes

Zo pakken wij een verbouwing aan

Wij vinden het belangrijk dat jij als toekomstige bewoner controle houdt over het verbouwen van jouw kluswoning. Daarom werken met wij met duidelijke fases (boxen) in het ontwerpproces. Elke box heeft ook een eigen kostenplaatje, die we vooraf met je bespreken. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Door onze ruime ervaring met het verbouwen van jaren dertig woningen kunnen we meestal goed inschatten wat de bouwkosten gaan worden. Daarnaast gaan we in op de duurzaamheid en circulair bouwen. Dit is natuurlijk de kans om een grote stap te maken in het verduurzamen van de woning.

Dit is ons stappenplan bij een verbouwing

Voordat we kennismaken geven we je een globale kostenindicatie van wat je verbouwing waarschijnlijk gaat kosten. Zo heb je gelijk een idee van de kosten. Als dit aansluit bij de verwachting komen we graag bij jullie klushuis kennismaken. Ter voorbereiding van deze kennismaking maken we een schets van onze ideeën en bekijken we het bestemmingsplan in hoofdlijnen. Zelf kan je ook het bestemmingsplan online inzien, mocht je benieuwd zijn naar de verbouwmogelijkheden voor jullie kluswoning.

Aan de hand van deze kennismaking kunnen we dan starten met het ontwerpen van jullie droomhuis. Hieronder zie je de verschillende stappen van het ontwerpproces:

Stappenplan ontwerp verbouwing

1. Inspiratiebox - het schetsontwerp

In deze fase zetten we het ontwerp op.

BOX ontwerp

2. Ontwerpbox - het definitief ontwerp

We maken bouwkundige tekeningen van de verbouwing.

BOX techniek

3. Techniekbox - de technische uitwerking

Nu komt de technische uitwerking van lichtknopje tot het laatste schroefje.

BOX bouw

4. Bouwbox - de bouwbegeleiding

De aannemer gaat aan de slag en wij begeleiden de bouw.

Wil je meer in details weten over de vershillende boxen? Hier hebben we onze aanpak van het ontwerpproces verder uitgelegd.

Wij hielpen al bij het verbouwen van meer dan 100 woningen

De jaren 30 architect heeft veel ervaring op het gebied van verbouw. Wij hebben de afgelopen jaren meer dan honderd verbouwingen begeleid, vooral van jaren ’30 woningen.

Dat waren niet alleen totaalrenovaties, maar ook aanbouwen en opbouwen. We vinden het belangrijk om aan te sluiten bij de bestaande woning. Monumenten vormen natuurlijk een extra uitdaging, maar ook daar zijn we in thuis. En al deze verbouwingen steken we duurzaam in. De Rijksoverheid en millieucentraal hebben een tool waarmee je kan checken voor welke subsidies je in aanmerking komt.

Gerenoveerd monument in het Gooi

We maken graag kennis!

Wil je meer weten of gelijk kennismaken? Neem contact op via het contactformulier. Je kunt ook je telefoonnummer achterlaten. Wij nemen dan binnen 1 dag contact met je op. Wij helpen je graag met het verbouwen van je kluswoning! En kan je niet wachten? Lees dan onze verbouwtips alvast!

Neem contact met ons op

  Stuur een mailtje of ‎laat je telefoonnummer achter en we bellen of mailen je binnen één dag terug.


  het A-team (Ernst en Michael) m: team@jaren30architect.nl a: Grebbeberglaan 15, Utrecht t: 030-7370656

  ×