Vergunningsvrij verbouwen: check zelf de regelgeving

[featured-img]

Kan je vergunningsvrij verbouwen of heb je een omgevingsvergunning nodig? Natuurlijk kan je dat voor eenvoudige verbouwingen zelf checken. Voor complexere opgaven is het verstandig om dit over te laten aan het A-team. Voor heel Nederland gelden dezelfde regels omtrent verbouwen, aanbouwen of opbouwen. Een aanbouw minder dan 4 meter is vaak vergunningsvrij. Maar er gelden meer regels dus lees dit pdf-document omtrent vergunningsvrij bouwen van de Rijksoverheid aandachtig door. Ook als een verbouwing niet vergunningsplichtig is, dan moet die nog altijd wel voldoen aan het bouwbesluit. Ook zijn er meer aandachtspunten om rekening mee te houden naast de omgevingsvergunning zoals: het bestemmingsplan, privacyregelgeving en de monumentale status.

 

Aandachtspunten

Naast deze verbouwingsregels gelden er ook privacyregels, het burenrecht. Dit is vooral relevant bij een verbouwing met balkon of terras. Daarnaast moet je ook het bestemmingsplan bekijken, dat kan online, maar het is beter om een afspraak te maken met de gemeente en de verbouwing te bespreken. Wanneer je bij de gemeente zit, kan je gelijk navraag doen naar de (toekomstige) monumentenstatus van je woning.

 

Voorbeelden van vergunningsvrije verbouwingen

De jaren '30 architect hebben verschillende vergunningsvrije verbouwingen gedaan, zoals:

Bekijk alle jaren '30 verbouwingen die we al gedaan hebben.

 

De links:

Neem contact met ons op

Stuur een mailtje of ‎laat je telefoonnummer achter en we bellen of mailen je binnen één dag terug. ------------------------------------------------------- het A-team (Ernst, Steven en Michael) m: team@jaren30architect.nl a: Grebbeberglaan 15, Utrecht t: 030-7370656

×