Duurzame en ingrijpende transformatie oud pakhuis

In samenwerking met projectontwikkelaar Mètre Carré hebben wij dit voormalig pakhuis uit ca. 1900 getransformeerd tot 3 fantastische appartementen. Het pakhuis heeft een grondige transformatie en verduurzaming ondergaan om het bewoonbaar te maken. Daarbij zijn de constructie en gevelopeningen zo min mogelijk aangepast om het karakter te behouden. Het is uiteraard geen jaren ‘30 gebouw, maar het is wel een transformatie waar we met plezier aan gewerkt hebben!

3 luxe appartementen

Ieder appartement is voorzien van alle comfort van het hedendaags luxe wonen. Zo beschikken ze over een hoog afwerkingsniveau, ruime woonkamer met open keuken, mooie eiken parketvloer met vloerverwarming en een ruime badkamer met regendouche en vrijstaand ligbad. Bovendien valt er bij ieder appartement veel licht naar binnen door de grote ramen. De bovenste twee appartementen hebben een Frans balkon waar vroeger dichte openslaande deuren zaten. Dit zorgt voor nog meer lichtinval en verbinding met buiten. Het schuine dak van de bovenste woning is aan weerszijden voorzien van lange dakkapellen voor extra bruikbare vierkante meters en lichtinval. Als kers op de taart heeft deze woning op het platte dak een ruime dakterras van ca. 21m2 met uitzicht over Vlaardingen.

Ingrijpende totaalrenovatie

Vóór de verbouwing heeft het pakhuis jaren dienst gedaan als houtwerkplaats. Het verkeerde in slechte staat en er moest veel gedaan worden om het bewoonbaar te maken. Samen met projectontwikkelaar Métre Carré hebben wij het pand een totaalrenovatie gegeven en het getransformeerd tot 3 luxe appartementen. Daarbij hebben we eerst een 3D laserscan laten maken van het hele pand om het zo nauwkeurig mogelijk in beeld te krijgen. Zo hebben we vanaf het begin de scheefstanden kunnen constateren en in het ontwerp rekening mee kunnen houden. Bij deze transformatie was het eerste uitgangspunt het energetisch optimaliseren van het pakhuis. Hierbij hebben we de gevels van binnen geïsoleerd en isolatie tussen de vloerbalken van de verdiepingen geplaatst. Daarnaast zijn alle kozijnen vervangen door aluminium en houten kozijnen voorzien van isolatieglas met zoveel mogelijk behoud van dezelfde karakteristieke uitstraling.

Pakhuis woonkamer parket spanten
Pakhuis badkamer tegels marmer modern ligbad

Geheel nieuwe indeling

Het tweede uitgangspunt bij de transformatie van het pakhuis was een compleet nieuwe indeling. Dit was gelukkig makkelijk te realiseren door de grote, open ruimtes van de voormalige werkplaatsen. Zodoende hebben we de begane grond, eerste verdieping en tweede verdieping respectievelijk opgesplitst in 3 appartementen. Aan de voorzijde hebben we een gemeenschappelijke hal gemaakt met een trap waarmee de woningen op de verdiepingen te bereiken zijn. Ieder appartement is hoogwaardig afgewerkt en van alle gemakken voorzien waaronder vloerverwarming. De originele houten gebinten staan in ieder appartement als pronkstukken en combineren fraai met de moderne afwerking.

pakhuis_doorsnede_nieuwe situatie
3D plattegrond pakhuis