nauwkeurig en digitaal

Digitale aanpak voor nauwkeurige tekeningen

Wij maken gebruik van de modernste digitale technieken om het ontwerpproces van een verbouwing zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Door middel van een 3D-laserscan kunnen we de bestaande woning volledig in kaart brengen en alles tot in detail uitwerken in 3D (BIM). Dit zorgt niet alleen voor een nauwkeuriger ontwerp, maar ook voor een efficiëntere samenwerking met andere partijen in het bouwproces. Door eventuele knelpunten tijdig op te sporen en aan te pakken, streven wij naar een probleemloze bouw en het beste resultaat voor onze klanten.

Wij gaan verder dan alleen plattegronden en aanzichten. We bieden namelijk ook 3D-impressies aan, om een realistische weergave van het verbouwde huis te geven. Hierdoor krijgen je niet alleen een idee van hoe het ontwerp eruit gaat zien, maar ook van de verschillende materialen, kleuren en texturen die gebruikt worden. Om het ontwerp nog tastbaarder te maken, bieden we zelfs de mogelijkheid tot het maken van een 3D-print (maquette) van de verbouwde woning. Dit geeft de kans om hun ontwerp te bekijken en beleven alsof het al gerealiseerd is.

pointcloud 3d model

Accuraat met BIM!

We werken met moderne software en daarbij tekenen we alles 3D (BIM). Dit is natuurlijk in eerste instantie heel handig en inzichtelijk voor jou. Daarnaast kunnen we hiermee goed communiceren met de aannemer of de constructeur. Zo kunnen we mogelijke knelpunten snel in kaart brengen en kunnen we precies te werk gaan. Met een laserscanner wordt een 3D-gescand van de woning gemaakt. Zo wordt de bestaande jaren 30 woning zeer nauwkeurig in kaart gebracht. Met de hand kan je niet gemakkelijk een plafond inmeten of alle vloerdiktes bepalen. Dat is nu allemaal vastgelegd, inclusief scheefstand! Al deze informatie (pointcloud, zie hier een voorbeeld) wordt ingeladen en vormt de basis voor het 3D-model. Dit geeft een een zeer maatvast model en zekerheid over de maatvoering. Op basis hiervan maken wij onze ‘boxen’ lees er hier meer over.

pointcloud in detail

Van BIM naar uitvoering

Elke maand lichten we een knooppunt van een verbouwing uit. Hieronder staan drie recente voorbeelden van deze knooppunten. Van elk knooppunt zie je eerst ons tekenwerk en daarna hoe dat is uitgevoerd. Omdat we alles goed voorbereiden en uitdenken met behulp van digitale technieken is het resultaat praktisch gelijk aan ons BIM model.

 

3D-print als schetsmaquette

Het is bij ons mogelijk om een 3D-print (maquette) van je verbouwde woning te maken. Wij gebruiken de modernste digitale technieken. Zo maken we een 3D-laserscan van de woning en werken alles in 3D uit (BIM). Indien gewenst krijg je de maquette (3D-print) helemaal aan het begin van het ontwerptraject. Om een duidelijk idee te geven van hoe het verbouwde huis eruit gaat zien.

Hiernaast zie je een voorbeelden van een 3D-prints. Wanneer je het hele huis gaat verbouwen, printen we elke verdieping los. Zo krijg je een goed idee van de ruimtelijke relatie tussen de verdiepingen en kan je natuurlijk elke verdieping los bestuderen. Daarnaast krijg je ook en idee van het daglicht in de woning. Eigenlijk komen veel belangrijke architectonische aspecten aan bod: daglicht, ruimtelijkheid, indeling en functionaliteit. Wanneer een woning wordt uitgebreid is het soms lastig voor te stellen hoe dat er uit gaat zien. Tekeningen en impressies helpen hier natuurlijk enorm bij. Maar met een 3D-print krijgen de meeste mensen toch net een ander gevoel bij het ontwerp. De tekeningen gaan meer leven.

Animatie maquette