werkwijze en kosten

Wij verbouwen jaren 30 woningen in heel Nederland

Het proces van schetsontwerp tot oplevering hebben we opgedeeld in vier stappen, deze stappen noemen wij ‘boxen’. Wij adviseren en ontzorgen hierin uiteraard zoveel mogelijk.

Hieronder is te zien wat er in de verschillende boxen zit en wat de bijbehorende kosten voor de architect zijn.

01  

InspiratieBOX
(v.a. € 2.980,-)

Een goed ontwerp begint met het in kaart brengen van je woonwensen. Met jullie woonwensen gaan wij aan de slag. Als architect zullen we natuurlijk een andere kijk op de woning hebben. Wij zullen jullie wensen combineren met de mogelijkheden binnen de bestaande woning. Zo komen we tot een schetsontwerp. Dit schetsontwerp, de InspiratieBOX, komen we dan bij jullie thuis presenteren. De inspiratieBOX is een doos met daarin een inspirerend ontwerp bestaand uit plattegronden en impressies. Aanvullend hierop maken we een gezamenlijk moodboard aan op Pinterest. Indien gewenst, kunnen we het ontwerp nog inzichtelijker maken door middel van een maquette op schaal (3D-print). Deze print helpt bij het indelen van de woning en kan anderen inspireren om mee te denken over het ontwerp.

 • 3D laserscan van de bestaande woning voor een zeer nauwkeurige inmeting
 • schetsmatige tekeningen van de bestaande woning en van de verbouwing (plattegronden en situatie)
 • 3D impressies van het interieur en exterieur (schetsmatig) en een gedeeld Pinterest bord
Vorige slide
Volgende slide
Vorige slide
Volgende slide

02  

OntwerpBOX
(v.a. € 2.350,-)

Zodra je zeker bent over de juiste indeling, kunnen we verder met de OntwerpBOX. In deze fase gaan we verder met de verdere uitwerking zoals het kiezen van afwerkingen en materialen. En dit wordt uitgewerkt in ontwerptekeningen op schaal, zoals een plattegrond en gevelaanzichten. Verder wordt er gekeken naar de constructie. In overleg met een constructeur wordt er een opzet gemaakt van de nieuwe constructie. De constructie wordt ook ingetekend in het ontwerp zodat we zeker weten dat alles past. Als er een vergunning nodig is dan wordt deze aangevraagd op basis van de tekeningen uit deze fase.

 • bouwkundige tekeningen bestaand en nieuw (plattegronden, situatie, doorsneden en gevelaanzichten)
 • 3D impressies van het interieur en exterieur (schetsmatig) (perspectieven en 3D plattegronden)
 • Overleg met constructeur en opnemen constructie in de bouwkundige tekeningen
 • realistische 3D beelden van binnen- en buitenkant
 • uitwerking van het interieurontwerp met interieuradvies over materiaal- en kleurgebruik.
 • beoordelen van offertes van aannemers
 • omgevingsvergunning indienen inclusief overleg met de gemeente en welstand
 • globale indicatie van de bouwkosten

03 

TechniekBOX
(v.a. € 2.430,-)

In de TechniekBOX wordt het ontwerp tot in detail uitgewerkt. Zodat een aannemer genoeg informatie heeft om een offerte uit te brengen. In deze fase zoomen we in op alle details. Elk lichtknopje, elke gordijnrails, alle vensterbanken en sierlijsten worden in kaart gebracht. Hierbij zorgen we dat alles natuurlijk naadloos op elkaar aansluit. Maar we houden ons niet alleen bezig met het zichtwerk. We kijken ook naar alle bouwkundige aansluitingen zodat alles goed wind- en waterdicht wordt. Net als de regenafvoer die we uit detailleren. We bekijken of alle isolatie goed verbonden is en er geen “koudebruggen” zijn. Ter conclusie: we werken alle technische details uit. Kijk hier voor één van onze technische details van de maand

Vorige slide
Volgende slide
Vorige slide
Volgende slide

04  

BouwBOX
(v.a. € 3.070,-)

Bij deze box wordt er gebouwd. Als er een keuze voor een aannemer is gemaakt gaan we de bouw verder voorbereiden en begeleiden. We zorgen voor goede afspraken met de aannemer over de planning, kosten en uitvoering. Daarnaast zorgen we voor accuraat tekenwerk, waar de laatste wijzigingen in verwerkt zijn. Tijdens de bouw hebben we bouwvergaderingen met jullie en de aannemer. Hierin bespreken we de voortgang en controleren we de uitvoering. Ook houden we de kwaliteit van het werk van de aannemer goed in de gaten. Als het werk klaar is, lopen we alles samen met jou en de aannemer na bij de oplevering.

 • laatste wijzigingen naar aanleiding van de definitieve offerte doorvoeren in de tekeningen
 • coördinatie van de aanbesteding en overleg met aannemer tijdens de uitvoering.
 • bezoeken aan de bouwplaats met bouwoverleg incl. verslag
 • beoordelen van de oplevering met kort verslag
 • definitieve offertes van aannemers beoordelen en coördineren van de aanbesteding
 • extra technische details uitwerken
 • controleren van de opleverpunten
typische-verbouwing-jaren-30

Ontwerpkosten van een typische verbouwing

Elke box wordt apart afgerekend, waardoor de kosten nooit meer zijn dan wat wij leveren. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op een veelvoorkomende situatie van een tussenwoning met een uitbreiding aan de achterzijde. Het uiteindelijke bedrag wordt bepaald door jouw situatie en wat je door ons wilt laten verzorgen. Wij raden aan om ten minste van InspiratieBOX tot en met TechniekBOX af te nemen. Dit komt uit op een bedrag van € 7.760,- (incl. BTW).

Wil je een project met ons bespreken?

Neem direct contact voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek.