Moderne verbouwing met vide

De woonwens was de leefruimte te verdelen over twee etages. Op de begane grond is een moderne woonkeuken gekomen met zit- en speelhoeken. Op de eerste verdieping is de woonkamer gesitueerd. Door de verbouwing met nieuwe vide is een sterke ruimtelijke verbinding tussen de twee verdiepingen ontstaan. Daarnaast geeft het natuurlijk ook extra licht.

Zwarte kozijnen in vide en authentieke

De vide is ook zichtbaar in de achtergevel. Hier is een zwart aluminium kozijn gekomen van twee verdiepingen hoog. Dit kozijn geeft de vide binnen extra allure en maakt ook de gevel fraaier. De gevel is namelijk open gebroken op de plek waar eerst afwijkende stenen waren gemetseld en andere herstelwerkzaamheden zichtbaar waren. Dit lelijke stuk gevel is vervangen voor een slanke zwarte pui. De combinatie van de nieuwe zwarte slanke kozijnen met de originele wit geschilderde houten kozijnen geeft een spannend beeld. De twee stijlen houden elkaar in evenwicht. De buitenruimte is een voortzetting van de woonkeuken. De vloertegels en de groenwand lopen door van binnen naar buiten. De slanke vouwpui zorgt voor een maximale opening en de ultieme verbinding van binnen met buiten.

verbouwing vide zithoek zwarte puien
verbouwing vide zwarte puien metselwerk tuin terras verbouwing Amsterdam

Combinatie van oud en nieuw

Het moderne interieur heeft het huis getransformeerd. De verbouwing met moderne vide en het vele glas heeft de donkere oude woning is verandert in een licht ruimtelijk spel. Mooie details zoals de marmeren wandbekleding van de entree, de boogdeur met het glas in lood en het houtwerk van de trap zijn bewaard gebleven. Dit geeft het interieur een extra laag. Net zoals in de achtergevel vullen de twee stijlen elkaar aan. Dit resulteert in een spannend evenwicht.

De kelder was een afgesloten ruimte, na de verbouwing is dit ook een actief onderdeel van het huis geworden. De typisch steile keldertrap is vervangen voor een zwarte gevouwen staalplaat. Deze nodigt uit om naar beneden te gaan. Zo wordt de ruimtelijkheid ook naar de kelder toe doorgezet.

plattegrond moderne verbouwing vide