Renovatie van kantoorpand naar woonhuis

Dit prachtige jaren-10 pand in Zeist heeft in het verleden dienstgedaan als kantoorpand, maar daar is nu niets meer van te merken. Het pand is volledig verbouwd naar de eigen smaak van de bewoners. Tijdens de verbouwing is er zorgvuldig omgegaan met de authentieke elementen van het pand, zoals de prachtige sierlijsten in het plafond en de imposante en-suitedeuren. Daarnaast zijn er moderne elementen toegevoegd, zoals een strakke en open keuken en een lichte serre die uitkijkt op de groene tuin. De bewoners hebben gekozen voor een rustig en neutraal kleurenpalet, wat zorgt voor veel licht en ruimte in de woning. Opvallend zijn ook de vele grote ramen en de hoge plafonds, waardoor het pand nog meer allure krijgt. Kortom, dit unieke pand is een perfecte combinatie van authentieke elementen en moderne gemakken en biedt een luxe en comfortabel woongenot.

Behoud van karakteristieke elementen

De bewoners zijn enorm trots op het resultaat van de verbouwing en hebben hun woning dan ook graag laten zien in het televisieprogramma Binnenstebuiten van KRO-NCRV, de aflevering is hier te zien. In deze aflevering worden alle details van de verbouwing uitgebreid in beeld gebracht. Het bewaren en herstellen van de authentieke elementen is daarbij een belangrijk thema. 

 

Deze verbouwing is een prachtig voorbeeld van hoe een ouder pand weer nieuw leven kan worden ingeblazen met behoud van karakteristieke elementen. Het resultaat is een woning die zowel modern als authentiek is en waarin de bewoners zich helemaal thuis voelen. Het kleurgebruik en de verlichting zorgen voor een warme en huiselijke sfeer, terwijl de meubels en decoraties de woning een eigentijdse uitstraling geven.

jaren 30 woning voor de verbouwingverbouwing jaren 10 woning wit geschilderd metselwerk glazen pui