Renovatie van kantoorpand naar woonhuis

Deze prachtige jaren-10 woning Zeist heeft in het verleden dienstgedaan als kantoorpand, maar daar is nu niets meer van te merken. De woning heeft een renovatie ondergaan naar de eigen smaak van de bewoners. Tijdens de verbouwing is er zorgvuldig omgegaan met de authentieke elementen van het pand, zoals de prachtige sierlijsten in het plafond en de imposante en-suitedeuren. Daarnaast zijn er moderne elementen toegevoegd, zoals een strakke en open keuken en een lichte serre die uitkijkt op de groene tuin.  

De bewoners hebben gekozen voor een rustig en neutraal kleurenpalet, wat zorgt voor veel licht en ruimte in de woning. Opvallend zijn ook de vele grote ramen en de hoge plafonds, waardoor het pand nog meer allure krijgt. Kortom, dit unieke pand is een perfecte combinatie van authentieke elementen en moderne gemakken en biedt een luxe en comfortabel woongenot. Aan de achterzijde van de woning, waar voorheen een buitenafdak was, is een fraaie zwarte pui toegevoegd. Deze pui strekt zich uit tot in het dak als daklicht. De grote hoeveelheid glas zorgt voor veel natuurlijk licht in de eetkamer en keuken.

Renovatie met behoud van karakteristieke elementen

De bewoners zijn buitengewoon trots op het resultaat van de renovatie en hebben hun woning vol enthousiasme laten zien in het televisieprogramma Binnenstebuiten van KRO-NCRV. De betreffende aflevering, waarin alle details van de uitgebreide verbouwing worden belicht, is hier te bekijken. Het bewaren en herstellen van de authentieke elementen vormt een centraal thema in deze uitzending.

Deze renovatie dient als een schitterend voorbeeld van hoe een oud pand nieuw leven kan worden ingeblazen met behoud van karakteristieke elementen. Het eindresultaat is een woning die een perfecte balans tussen moderniteit en authenticiteit bereikt. De bewoners voelen zich volledig thuis in de gerenoveerde woning. Het doordachte kleurgebruik en de verlichting dragen bij aan een warme en huiselijke sfeer.

jaren 30 woning voor de verbouwingrenovatie jaren 10 woning wit geschilderd metselwerk glazen pui zeist