Stijlvolle metamorfose aan achterzijde van de woning

De achterzijde van deze twee-onder-een-kapwoning, gelegen in de bosrijke omgeving van Bilthoven, was toe aan een opfristbeurt. De wens was om de uitstraling van de woning te moderniseren en meer ruimte op de bovenverdieping te creëren. Echter moest dit wel in lijn zijn met de bestaande stijl van de woning. De achterkant van de woning heeft een stijlvolle metamorfose ondergaan, waardoor deze er nu weer fris en modern uitziet.

Niet alleen de buitenzijde, maar ook intern heeft de woning een metamorfose ondergaan. De gehele bovenverdieping van de woning is gestript en opnieuw ingericht. Om extra ruimte te creëren op de eerste verdieping is er een doorbraak gemaakt naar de nieuw toegevoegde opbouw. Het puntdak is op dezelfde manier doorgetrokken naar de achterzijde van de woning, zodat het naadloos aansluit op de bestaande bouwstijl.

Metamorfose met sterke binnen-buiten beleving

De bestaande aanbouw van deze jaren 30-woning was verouderd en oogde gedateerd; een opfrisbeurt was hard nodig. De aanbouw heeft een stijlvolle metamorfose ondergaan, waarbij de kozijnen en dakrand vernieuwd zijn met een moderne uitstraling. De grote glazen puien zijn zowel in de aanbouw als de opbouw te vinden, wat zorgt voor een stijlvolle uitbreiding die prachtig aansluit bij de bestaande situatie. Bovendien zorgen de glazen puien voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten, waardoor de natuurlijke schoonheid van de omgeving ook binnen zichtbaar is.

Vanuit de masterbedroom op de eerste verdieping in de nieuwe opbouw kun je via de openslaande deuren naar het nieuwe balkon. Dit balkon was voorheen het dak van de bestaande aanbouw. Vanaf het balkon kijk je uit op de mooie, groene, bosrijke tuin. Kortom, de bewoners kunnen weer jaren genieten van hun prachtig gerenoveerde woning met een schitterend bosrijke uitzicht!

jaren 30 woning voor de verbouwingstijlvolle metamorfose zwarte kozijnen veranda balkon tuin bilthoven
plattegrond stijlvolle metamorfose