Stijlvolle metamorfose aan achterzijde van de woning

De achterzijde van deze twee-onder-een-kap-woning gelegen in de bosrijke omgeving van Bilthoven was toe aan een opfrisbeurt. De wens was om de uitstraling van de woning te moderniseren en om meer ruimte op de bovenverdieping meer ruimte te creëren. Echter, moest dit wel in lijn met de bestaande stijl van de woning.

 

De gehele bovenverdieping van de woning is gestript en opnieuw ingericht. Om extra ruimte te creëren op de eerste verdieping is een doorbraak gemaakt naar de nieuw toegevoegde opbouw. Het puntdak is op dezelfde manier doorgetrokken naar de achterzijde van de woning, zodat het naadloos aansluit op de bestaande bouwstijl.

 

Renovatie met sterke binnen-buiten beleving

Ook de bestaande aanbouw is aangepakt, waarbij de kozijnen en dakrand zijn vernieuwd met een moderne uitstraling. De grote glazen puien zijn te vinden zowel in de aanbouw als de opbouw, wat zorgt voor een stijlvolle uitbreiding die prachtig past bij de bestaande situatie. Daarbij zorgen de glazen puien ook voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten, waardoor de natuurlijke schoonheid van de omgeving ook binnen zichtbaar is. Hierdoor kunnen de bewoners weer jaren genieten van het prachtige bosrijke uitzicht! 

 

jaren 30 woning voor de verbouwingzwarte kozijnen veranda balkon tuin
plattegrond stijlvolle metamorfose