3D-print als schetsmaquette

Een 3D-print (maquette) van je verbouwde woning krijg je standaard bij ons. Wij gebruiken de modernste technieken. We 3D-laserscannen de woning, werken alles 3D uit (BIM). De maquette (3D-print) krijg je helemaal aan het begin van het ontwerptraject. Om een duidelijk idee te geven van hoe het verbouwde huis eruit gaat zien.

 

Hoe ziet een 3D-print eruit?

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van 3D-prints. Wanneer je het hele huis gaat verbouwen, printen we elke verdieping los. Zo krijg je een goed idee van de ruimtelijke relatie tussen de verdiepingen en kan je natuurlijk elke verdieping los bestuderen. Daarnaast krijg je ook en idee van het daglicht in de woning. Eigenlijk komen veel belangrijke architectonische aspecten aan bod: daglicht, ruimtelijkheid, indeling en functionaliteit. Wanneer een woning wordt uitgebreid is het soms lastig voor te stellen hoe dat er uit gaat zien. Tekeningen en impressies helpen hier natuurlijk enorm bij. Maar met een 3D-print krijgen de meeste mensen toch net een ander gevoel bij het ontwerp. De tekeningen gaan meer leven.

  • standaard bij elke InspiratieBOX
  • van stevig wit kunststof dat tegen een stootje kan
  • biologisch afbreekbaar

3D-print:

3D-print, maquette van het schetsontwerp
Animatie 3D-print (maquette) van het ontwerp.

Accuraat met BIM!

We werken met moderne software en daarbij tekenen we alles 3D (BIM). Dit is natuurlijk in eerste instantie heel handig en inzichtelijk voor jou. Daarnaast kunnen we hiermee goed communiceren met de aannemer of de constructeur. Zo kunnen we mogelijke knelpunten snel in kaart brengen en kunnen we precies te werk gaan. De woning wordt ook 3D-gescand met een laserscanner. Zo wordt de bestaande jaren 30 woning zeer nauwkeurig in kaart gebracht. Met de hand kan je niet gemakkelijk een plafond inmeten of alle vloerdiktes bepalen. Dat is nu allemaal vastgelegd, inclusief scheefstand! Al deze informatie (pointcloud) wordt ingeladen en vormt de basis voor het 3D-model. Dit geeft een een zeer maatvast model en zekerheid over de maatvoering.

  • knelpunten snel in kaart gebracht door 3D aanpak
  • hele woning nauwkeurig omgezet naar 3D-model, inclusief scheefstand!
  • ook in de technische uitwerking maatvast tot in detail

Van pointcloud naar 3D-model
De pointcloud van de 3D-laserscan wordt omgezet naar een 3D model (BIM)

De pointcloud van de 3D laserscanner is ook erg handig bij de technische uitwerking.
De pointcloud is geeft ook bij de technische uitwerking extra nauwkeurigheid.

Neem contact met ons op

Stuur een mailtje of ‎laat je telefoonnummer achter en we bellen of mailen je binnen één dag terug.


het A-team (Ernst en Michael) m: team@jaren30architect.nl a: Grebbeberglaan 15, Utrecht t: 030-7370656

×