• Utrecht moderne architectuur bestaand nieuw
 • Interieur moderne aanbouw met keuken
 • Moderne verbouwing D plattegrond
 • Plattegrond voor en na aanbouw met veranda
 • Detaillering D

Moderne aanbouw met veranda

De combinatie van moderne architectuur met een jaren dertig huis is altijd een uitdaging. Daarom is er gekozen dit contrast duidelijk te markeren. Het is nog goed afleesbaar waar de oude woning eindigt en waar het nieuwe deel begint. Zo is er een balans gevonden tussen de warmte van het jaren dertig huis en de frisheid van moderne architectuur.

Verbinding tussen binnen en buiten

Moderne architectuur gaat samen met moderne materialen als beton, glas en staal. Veel van deze materialen zijn zowel in het exterieur als in het interieur gebruikt. Dit geeft de aanbouw en de veranda een sterke eenheid van binnen en van buiten. Delen van de staalconstructie zijn in het zicht gelaten. De dakrand is bijvoorbeeld van zwarte stalen profielen. En dit komt binnen weer terug bij de vlakke lichtkoepel, daar is de stalen balk die het dak draagt zichtbaar. Naast deze moderne materialen zijn er ook oude hergebruikte bakstenen gebruikt. De brickwall geeft de ruimte een warme en gezellige sfeer. Zowel de bakstenen wand, de betonnen vloer en het plafond lopen door naar buiten. Ze verbinden de veranda met de aanbouw. In hoogte sluit de moderne aanbouw aan bij de lager liggende tuin. De hogere woonkamer markeert zo het oude oorspronkelijke gedeelte. Dit wordt nog geaccentueerd door de visgraatvloer.

De moderne aanbouw geeft een spannend contrast met de bestaande woning.

Ruimte en licht

De belangrijkste nieuwe kwaliteiten die de verbouwing heeft gegeven zijn ruimte en licht. Door de verbouwing is de woning zelfs lichter geworden en het licht is integraal mee-ontworpen. De woningbrede vlakke lichtkoepel begeleidt het hoogteverschil in de vloer én plafond. Dit is tevens de overgang van de oude jaren dertig woning naar de moderne aanbouw. Het ranke zwarte kozijn naar de veranda en tuin geeft optimaal licht en een mooie verbinding met de ruimte buiten.

Moderne architectuur met modern comfort

De moderne architectuur is niet alleen esthetisch maar ook erg comfortabel. Zo zit er trippel glas in de zwarte aluminium kozijnen en heeft de gevlinderde betonvloer vloerverwarming. De aanbouw is goed geïsoleerd en maakt de hele woning daarmee een stuk duurzamer.

 

Neem contact met ons op

  Stuur een mailtje of ‎laat je telefoonnummer achter en we bellen of mailen je binnen één dag terug.


  het A-team (Ernst en Michael) m: team@jaren30architect.nl a: Grebbeberglaan 15, Utrecht t: 030-7370656

  ×