Moderne opbouw van zwart zink en complete renovatie

De moderne opbouw op de zolder biedt een uitstekende manier om extra leefruimte aan de jaren 30 woning toe te voegen. Deze opbouw heeft de zolder omgetoverd tot een volwaardige extra verdieping met veel natuurlijk licht en een adembenemend uitzicht.

Een van de kenmerkende aspecten van deze moderne opbouw is het gebruik van zwarte zink en het grote glasvlak. Dit geeft de opbouw een eigentijdse en moderne uitstraling. Het grote glasvlak biedt een onbelemmerd uitzicht op de omgeving, wat bijdraagt aan de algehele beleving van de extra verdieping.

Moderne dakopbouw met eigen architectuur

De abstracte architectuur van de moderne opbouw geeft een spannend contrast met de jaren 30 woning. Door in kleur aan te sluiten bij de antraciete dakpannen maakt de opbouw een verbinding met de bestaande woning. De mooie authentieke jaren dertig details zijn hierbij bewaard gebleven. De woning heeft nog steeds de zinken goot en het dakoverstek met houten klossen. Het behouden van deze details is natuurlijk erg fraai en tevens wordt het contrast met de opbouw daarmee vergroot.

De abstracte architectuur van de moderne opbouw kent een simpele driedeling: dicht, half-dicht (lamellen) en open. Deze opbouw sluit aan bij de achterliggende functies. Bij de badkamer is de gevel dicht(er) voor privacy en vanuit de slaapkamer is de gevel zo open mogelijk voor veel uitzicht. Achter de lamellen zitten de te openen ramen. De lamellen verhullen deze kozijnen en zorgen zo voor een abstracter beeld. Dit in tegenstelling tot de bestaande jaren dertig woning waar juist veel details zichtbaar zijn. Verder hebben ze natuurlijk ook een zonwerende functie.

Garage betrekken bij de woning

De woonwens was van de begane grond één grote leefruimte met open keuken te maken. Door wanden open te breken en een deel van de garage bij de woning te betrekken konden we deze wens realiseren. Het doorgaande plafond verbindt de verschillende ruimtes tot één geheel. Bij de verbouwing hebben we ook typische eigenschappen van een jaren dertig huis kunnen verbeteren. Zo hebben we het toilet wat kunnen vergroten en meer licht in de hal gebracht. 

En niet alleen de leefruimte hebben we tot één geheel gemaakt. Ook de buitenkant hebben we aangepast. De achterkant was namelijk wat verrommeld door de jaren heen. Zo waren er drie soorten metselwerk: één oorspronkelijke steen, één goedkopere steen voor de garage en één nieuwe steen van een eerdere kleine aanbouw. We hebben een steen gevonden die goed aansluit bij het metselwerk en de verschillende stenen vervangen voor deze steen.

zwart zinken opbouw antraciet glas lamellen modern eigentijds
uitzicht veel glas slaapkamer modern licht

Verduurzamen van de hele woning

De verbouwing is ook een serieuze verduurzaming van de woning geworden. Alles is goed geïsoleerd, van begane grond vloer tot het dak van de moderne opbouw. De goed geïsoleerde dakopbouw zorgt voor een stevige verbetering van de isolatie van het dak. Wat alle opstijgende warmte in de winter goed vasthoudt. Maar ook alle kleinere onderdelen zoals het dak van de erker zijn meegenomen. Dit zorgt voor een goede isolatie van de gehele woning, zonder isolatielekken.

De nieuwe geïsoleerde begane grond vloer gaf natuurlijk ook aanleiding voor het toepassen van vloerverwarming. Verder is er decentrale WTW (warmte-terug-win) ventilatie toegepast en is het dak voorbereid op zonnepanelen eventueel gecombineerd met een sedumdak. Verduurzaming speelt altijd een belangrijke rol in onze verbouwingen, lees hier meer over onze duurzame aanpak.

plattegrond moderne opbouw zwart zink