• Zwart-zinken-opbouw-antraciet-glas-lamellen-modern-eigentijds

Moderne opbouw van zwart zink en complete renovatie

Deze moderne opbouw maakt van de zolder een volwaardige extra verdieping met veel licht en fantastisch uitzicht. Het zwarte zink en het grote glasvlak geeft het een moderne eigenzinnige uitstraling.

Moderne opbouw

De abstracte architectuur van de opbouw geeft een spannend contrast met de jaren 30 woning. Door in kleur aan te sluiten bij de antraciete dakpannen maakt de opbouw een verbinding met de bestaande woning. De mooie authentieke jaren dertig details zijn hierbij bewaard gebleven. De woning heeft nog steeds de zinken goot en het dakoverstek met houten klossen. Het behouden van deze details is natuurlijk erg fraai en tevens wordt het contrast met de op vergroot.

De abstracte architectuur van de opbouw kent een simpele driedeling: dicht, half-dicht (lamellen) en open. Deze opbouw sluit aan bij de achterliggende functies. Bij de dakkamer is de gevel dicht(er) voor privacy en vanuit de slaapkamer is de gevel zo open mogelijk voor veel uitzicht. Achter de lamellen zitten de te openen ramen. De lamellen verhullen deze kozijnen en zorgen zo voor een abstracter beeld. Dit in tegenstelling tot de bestaande jaren dertig woning waar juist veel details zichtbaar zijn. Verder hebben ze natuurlijk ook een zonwerende functie.

Garage betrekken

De woonwens was van de begane grond één grote leefruimte met open keuken te maken. Door wanden open te breken en een deel van de garage bij de woning te betrekken konden we deze wens realiseren. Het doorgaande plafond verbindt de verschillende ruimtes tot één geheel. Bij de verbouwing hebben we ook typische eigenschappen van een jaren dertig huis kunnen verbeteren. Zo hebben we het toilet wat kunnen vergroten en meer licht in de hal gebracht. En niet alleen de leefruimte hebben we tot één geheel gemaakt. Ook de buitenkant hebben we aangepast. De achterkant was namelijk wat verrommeld door de jaren heen. Zo waren er drie soorten metselwerk: één oorspronkelijke steen, één goedkopere steen voor de garage en één nieuwe steen van een eerdere kleine aanbouw. We hebben een steen gevonden die goed aansluit bij het metselwerk en de verschillende stenen vervangen voor deze steen.

Verbouwing-opbouw-jaren-30-woning-contrast-zwart-modern-glas

 

Verduurzamen

De verbouwing is ook een serieuze verduurzaming van de woning geworden. Alles is goed geïsoleerd, van begane grond vloer tot het dak van de opbouw. De goed geïsoleerde opbouw zorgt voor een stevige verbetering van de isolatie van het dak. Wat alle opstijgende warmte in de winter goed vasthoudt. Maar ook alle kleinere onderdelen zoals het dak van de erker zijn meegenomen. Dit zorgt voor een goede isolatie van de gehele woning, zonder isolatielekken.

De nieuwe geïsoleerde begane grond vloer gaf natuurlijk ook aanleiding voor het toepassen van vloerverwarming. Verder is er decentrale WTW (warmte-terug-win) ventilatie toegepast en is het dak voorbereid op zonnepanelen eventueel gecombineerd met een sedumdak.

Neem contact met ons op

Stuur een mailtje of ‎laat je telefoonnummer achter en we bellen of mailen je binnen één dag terug.


het A-team (Ernst en Michael) m: team@jaren30architect.nl a: Grebbeberglaan 15, Utrecht t: 030-7370656

×