Aanbouw aan huis: moderne renovatie jaren 50 tussenwoning

In de gewilde Utrechtse wijk Oog in Al is deze verbouwing van een Jaren 50 tussenwoning gerealiseerd. De aanbouw aan huis op de begane grond zorgt voor een sterke verbinding met buiten.

Ook is de zolder getransformeerd tot een fraaie master bedroom. Met deze verbouwing laten wij zien dat je echt iets moois kan maken van een tussenwoning met stadstuin.

Aanbouw huis met binnen-buiten beleving

De aanbouw aan huis van deze tussenwoning wordt gekenmerkt door de verbeterde verbinding met buiten. De zwarte aluminium schuifpui en ranke dakrand zorgen voor veel daglicht en geven de aanbouw aan huis een moderne uitstraling. Vanuit de woonkeuken verdwijnt de dakrand achter het plafond en loopt het stucwerk aan weerszijden door naar buiten. Dit geeft een fraai oneindig effect en voelt alsof je in directe verbinding staat met buiten. Daarnaast is ervoor gekozen om de oude stenen schuur te verwijderen en de uitbouw niet maximaal uit te breiden en zo toch een ruimtelijke tuin te creëren.

De ranke schuifpui geeft natuurlijk ook een zee van licht. Daarom komt de witte keuken nog beter tot zijn recht. De grijze gietvloer begint in de keuken en loopt helemaal door tot de hal. Deze doorgaande vloer verbindt zo alle ruimtes van de begane grond. De deur naar de hal is vervangen voor een zwarte aluminium glazen deur. Zo komt het zwarte aluminium van de schuifpui weer terug in de jaren 50 tussenwoning. De lichte ruimtelijke sfeer wordt ook in de hal doorgezet. Omdat hier ook dezelfde gietvloer licht worden alle ruimtes naadloos met elkaar verbonden.

Moderne master bedroom met ensuite badkamer en open nok

De bestaande zolder is getransformeerd tot een master bedroom met badkamer en suite, compleet met maatwerkkasten, een vrijstaand bad, grijze gietvloer en een zwart aluminium binnenkozijn. Tevens is er een moderne dakkapel toegevoegd voor meer gebruiksoppervlakte en daglicht. Samen met de open nok geeft dit veel licht en ruimte. 

Het originele spant is kaal geschuurd. Het hout dat nu zichtbaar is geeft een warme uitstraling. De schuine lijnen van de houten spanten geven de ruimte een spannende dynamiek. Het toepassen van dezelfde materialisering en kleurstelling in de gehele woning zorgt voor een mooie samenhang tussen de verschillende verdiepingen.

verbouwing tussenwoning_moderne badkamer ronde spiegels
renovatie tussenwoning_eetkamer met hoge aluminium schuifpui en doorlopend stucwerk