Uitbouw woning achterkant met licht hout

Deze uitbouw aan achterkant met bronzen schuifpui en licht hout geeft een mooi samenspel, zowel in het interieur als in het exterieur. De schuifpui die in de hoek kan worden geopend benadrukt deze mooie combinatie. Door de L-vorm van de aanbouw wordt de ruimte optimaal benut, waardoor je meer ruimte in de keuken creëert maar genoeg plaats behoud voor een loungehoek in de tuin.

De kenmerkende pergola bestaand uit horizontale en verticale balken van Accoya hout, geeft de uitbouw zijn unieke karakter. Binnen wordt het Accoya hout voortgezet in een interieurelement met en-suitedeuren. In deze roomdivider zijn lamellen verwerkt die doorlopen in een zwevende bank.

De uitbouw woning achterkant combineert glas en Accoya hout

De combinatie van glas en Accoya hout is opmerkelijk. De royale glazen achterkant van de woning biedt een helder zicht naar buiten en zorgt voor overvloedig daglicht. De schuifpui benadrukt dit, helemaal omdat deze in de hoek open kan! De pergola, kenmerkend voor deze uitbouw aan de achterkant, bestaat uit horizontale en verticale balken van Accoya hout. 

Naast esthetische waarde biedt deze pergola een leuke loungeplek. Dit geeft zelfs met zoveel glas een geborgen gevoel. Accoya hout is niet zomaar een keuze; het staat bekend om zijn duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Samen met de bronzen aluminium schuifpui vormt het een tijdloos geheel.

Functionaliteit en esthetiek hand in hand

Zowel functionaliteit als esthetiek spelen een belangrijke rol in het interieur. De geïntegreerde keuken en en-suitedeuren zijn als één geheel ontworpen. De lange kastenwand met bronskleurige nissen geeft een rustig beeld. De bronzen kleur van de nissen sluit aan bij de schuifpui. Omdat de breedte van het eiland beperkt is, hebben we het koken en spoelen in de kastenwand ondergebracht. Zo hebben we ruimte gewonnen en is er voldoende doorgang.

Het Accoya hout komt eveneens binnen terug in de roomdivider met schuifdeuren en de vaste bank. Deze bijzondere en suite is voorzien van lamellen voor privacy. Dit lijnenspel refereert ook aan het lijnenspel buiten, in de gevelbekleding. De lamellen van de en suite gaan over in een zwevende wandbank. Dit verbindt alle plekken met elkaar en bespaart ruimte. Het resultaat is een eethoek met een uniek karakter.

Bronzen schuifpui met open hoek

De bronskleurige schuifpui past goed bij het lichte hout. De twee materialen combineren goed in het lichte interieur. In het exterieur maken ze een duidelijk contrast met de bestaande jaren 30 woning. En toch sluit het ontwerp ook aan bij de jaren 30. De verbinding met de tuin is bijvoorbeeld typisch jaren 30. De loungehoek onder de pergola is een buitenruimte. Maar door de schuifpui met de open hoek wordt deze ruimte onderdeel van het interieur. 

Als de hoek van de schuifpui helemaal open staat waaiert de tuin naar binnen. Maar ook als de schuifpui gesloten is vormt de tuin onderdeel van het interieur. Door de L-vorm van de uitbouw aan de achterkant van de woning is er veel glas en visueel contact met buiten. Wanneer je bijvoorbeeld in de keuken staat, sta je tegelijkertijd middenin de tuin.

Een nieuwe leven door uitbouw woning achterkant

De licht houten uitbouw woning achterkant zorgt voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Het interieur weerspiegelt zowel functionaliteit als esthetiek, met geïntegreerde elementen die perfect in de ruimte passen. 

De mix van klassieke en moderne elementen ademt nieuw leven in het huis, waardoor de bewoners nog jarenlang kunnen genieten van hun vernieuwde woonplek.

uitbouw aan achterkant van de woning met licht hout architect Amersfoort verbouwinguitbouw aan achterkant van de woning met licht hout voor verbouwing