Interieurontwerp zorgt voor eenheid

Het Fraké hout in het interieurontwerp is een doorgaand thema in deze verbouwing. Het zorgt voor verbinding en eenheid tussen binnen en buiten. Deze charmante jaren 30 woning in Leusden had helaas weinig originele details meer. Daarom hebben we een ingrijpend nieuw modern interieur kunnen ontwerpen. De woning is totaal gerenoveerd en uitgebreid. Zodat het jonge gezin weer genoeg leefruimte heeft voor de toekomst.

Ook is de woning duurzaam en energiezuinig geworden door goede isolatie en ventilatie. Het moderne interieurontwerp is ontworpen met Fraké hout, beton en glas. Dit geeft een duidelijk contrast met de originele woning. Daardoor blijft deze goed herkenbaar. De nieuwe materialen van het moderne interieur zetten zich door in het exterieur. Zo wordt een verbinding gelegd en een geleidelijke overgang van binnen naar buiten gemaakt.
 

Het interieurontwerp met hout (duurzaam Fraké)

Het is van binnen niet meer voelbaar waar de aanbouw begint en de originele woning stopt. De doorlopende gevlinderde betonvloer versterkt dit en vormt de basis van het interieur. Het verduurzaamd Fraké hout geeft het interieur warmte. 
De houten ensuite deuren zijn ongeveer op de plek gekomen waar ooit een ensuite heeft gezeten. Deze is in de jaren zeventig verwijderd. Door hem terug te brengen kunnen de ruimtes weer van elkaar gescheiden worden. Dit maakt de woning bruikbaar voor iedereen. 

Het gebruik van Fraké hout zorgt voor een warm geheel en een mooie verbinding tussen binnen en buiten. Het hout is gebruikt als muur- en plafondbekleding en in de vernieuwde erker en moderne ensuite deuren, waarbij het in verschillende tinten is gebruikt voor een speels effect. Verder refereren het zwarte zink buiten en de zwarte keuken binnen aan elkaar. Zo is een integraal geheel ontstaan.

Wordt je enthousiast van dit interieurontwerp met hout? Bekijk hier meer projecten waar het interieur een belangrijke rol speelde.

Duurzaamheid en design gaan hand in hand

Het interieurontwerp en het exterieurontwerp zijn met elkaar vervlochten. De aanbouw is voorzien van Fraké houten gevelbekleding, zwarte kozijnen en zwart zinken zetwerk. Dit geeft een moderne èn warme uitstraling. Het Fraké hout komt ook terug in het interieur. Zo is het Fraké hout in het overstek boven de schuifpui doorgezet naar binnen. In het interieur lopen de lijnen door en vormt het hout een wand. Vervolgens zet het door in de keuken om te eindigen in de ensuite. 

De vloer, wanden en het dak van de originele woning zijn geïsoleerd om te voldoen aan de hedendaagse eisen. Alle installaties van de woning zijn vernieuwd en op de begane grond is vloerverwarming geïnstalleerd. Dit is energiezuinig en geeft veel comfort.

 

Slim gebruik van de ruimte

Een bijzonder onderdeel van de verbouwing is de eerste verdieping, waar de slaapkamers voorheen klein aanvoelden. Door slim met de ruimte om te gaan, is dit benauwde gevoel verdwenen en voelen de kamers nu veel groter aan. De masterbedroom is vergroot en er is een vide toegevoegd aan de twee kleine slaapkamer.

Wat voorheen de zolder was, dient nu als slaapentresol voor de beide slaapkamers. Dit zorgt niet alleen voor meer ruimte maar ook voor een unieke indeling. Ook op de verdieping komt er hout in het interieurontwerp terug, maar nu in de vorm van een speciaal ontworpen trapkast. Deze leidt naar de vide en dient ook nog eens als opbergruimte.

modern interieur van slaapkamer met vide trapmeubel
kinderslaapkamer met entresol en vide optimaal ruimtegebruik bij zolder

Behoud van bijgebouwen

Het exterieur, de achtertuin, stond vol met oude bergingen. Hierdoor was het groen van de achtertuin niet meer zichtbaar. Daarom hebben we een deel van de schuren gesloopt of getransformeerd. Eén schuur is open gemaakt en is nu een veranda. Deze veranda kan het hele jaar door gebruikt worden om te ontspannen en van het uitzicht te genieten. Een andere berging is een kantoor / logeerruimte geworden.

In beide bijgebouwen is hout teruggebracht, wat zorgt voor een moderne touch en een mooie aansluiting op de aanbouw. Het behoud de bergingen ziet er niet alleen leuk uit maar is ook nog eens een duurzame oplossing. Duurzaam door minder te slopen en meer te hergebruiken! 

Lees hier meer over onze duurzame aanpak.

jaren 30 woning voor de verbouwingzwarte pui_frake bekleding

Nieuw leven ingeblazen door onder andere hout in het interieurontwerp

Kortom, deze totaalrenovatie heeft de charmante jaren 30 woning in Leusden nieuw leven ingeblazen. De woning voldoet weer aan de hedendaagse eisen en wensen van de bewoners. Met de moderne aanbouw, slimme indeling van de slaapkamers en zorgvuldige afwerking van het interieur, is er meer ruimte en comfort gecreëerd.

De toevoeging van het kantoor aan huis en de veranda maken het plaatje compleet. Dankzij het interieurontwerp met hout, de houten gevelbekleding, de aandacht voor materialisering en verbinding met het exterieur, heeft de woning een moderne en warme uitstraling gekregen. Een geslaagde totaalrenovatie waar de bewoners nog jaren van kunnen genieten.

bouwkundige plattegrond leusden

Duurzame ingrepen: