Renovatie en uitbreiding vrijstaande woning

Een renovatie van een vrijstaande woning in de populaire wijk Hillegersberg in Rotterdam. Daar hebben wij deze atypische vrijstaande jaren 30 woning mogen moderniseren en uitbreiden. De aanbouw in stijl van de woning is bijna niet van origineel te onderscheiden: de vormgeving van de kap voorzien van rode pannen en eiken spanten, de wit gestuukte gevel en de aluminium ´steellook´ kozijnen gaan naadloos over in het bestaande. Alsof het zo bedacht was!

Renovatie vrijstaande woning met split level

De plek van de oorspronkelijke keuken in de vrijstaande woning is slim gebruikt om alle leefruimtes middels een split level met elkaar te verbinden en ook de tuin meer bij de woning te betrekken. Vanuit deze centrale ruimte is eveneens het souterrain met nog twee slaapkamers en een ruime badkamer met vrijstaand bad en inloopdouche te bereiken.

Eiken spanten

De prachtige eiken dakspanten die zijn aangebracht in de uitbreiding geven het geheel een ruimtelijk en warm gevoel. De gevel met ranke zwart aluminium kozijnen geven de uitbreiding een moderne touch, brengen veel licht en combineren fraai met de witte wanden en kozijnen van de bestaande vrijstaande woning. In de master bedroom is het plafond verhoogd tot aan de nok van het dak waardoor een veel ruimtelijker gevoel is ontstaan. Door de lichte kleur van de kamer en de spotjes die naar boven zijn gericht wordt dit nogmaals benadrukt. Leuk detail is de zogeheten ganzentrap naar de vliering, deze is ontworpen om slechts aan één zijde, afwisselend links en rechts, belopen te worden.

moderne hal trap houten spanten visgraatvloer
moderne hal trap houten spanten visgraatvloer

Verduurzaming vrijstaande woning

Naast de fraaie architectonische ingrepen is deze vrijstaande woning ook flink verduurzaamd. Zo zijn de buitenwanden volledig voorzien van isolatie met een nieuwe stuclaag. Normaal gesproken altijd lastig bij een karakteristieke jaren 30 woning! Ook het dak is voorzien van isolatie, nieuwe pannen en PV-panelen in kleur. Lees hier meer over hoe we de duurzame renovatie van bijvoorbeeld een vrijstaande woning aanpakken.

plattegrond totaalrenovatie uitbreiding en renovatie

Duurzame ingrepen: