Uitbreiding met grote schuifpui

Deze prachtige jaren ’30 twee-onder-een-kapwoning in Zeist is voorzien van een moderne uitbreiding met een grote schuifpui. Bij deze verbouwing is bewust gekozen voor een moderne uitbreiding om een duidelijk contrast met de bestaande woning te creëren. De uitbreiding voegt aanzienlijke extra ruimte toe aan de woning, terwijl de grote schuifpui overvloedig natuurlijk daglicht binnenbrengt. De bosrijke omgeving wordt door de overvloed aan glas een integraal onderdeel van de leefruimte, waardoor de bewoners extra kunnen genieten van de groene achtertuin.

Uitbreiding schuifpui zorgt voor contrast

Omdat de jarendertigwoning in een bosrijke omgeving ligt, is er gekozen voor een houten gevelbekleding, specifiek een geoliede red cedar. Het red cedar oliën bevordert de duurzaamheid van het hout en vertraagt het vergrijzingsproces. De strakke lijnen van de uitbreiding, in combinatie met het gebruik van glas, staal en aluminium, vormen een eigentijdse knipoog naar moderne inspiratiebronnen.

Grote glazen schuifpui

De opvallende kenmerken van de uitbouw zijn gecentreerd rond de grote glazen schuifpui, die fungeert als het visuele middelpunt. Deze pui, met zijn slanke profilering, maximaliseert de natuurlijke lichtinval en integreert de groene achtertuin naadloos in het huis. De mogelijkheid om delen van de pui te openen, biedt in de zomer een directe verbinding met de tuin. De glas-op-glas verbinding in de hoek en het gebruik van minimale vlakverdelingen benadrukken de transparantie, terwijl een bovenlicht aan de zijgevel zorgt voor lichtinval en privacy in het ontbijtgedeelte. Opvallend is ook de uitwerking van de bovenrand van de gevel, met een verzonken profilering, geïntegreerde ventilatieroosters en zonwering.

jaren 30 woning voor de verbouwinguitbreiding jaren 30 woning zwarte schuifpui houten latten gevelbekleding architect Zeist

Interview met Jaren ‘30 architect

De uitbreiding met een royale schuifpui heeft de jaren 30-woning op eigentijdse wijze getransformeerd. Dit indrukwekkende project legt de nadruk op het gebruik van glas, waardoor een harmonieus samenspel ontstaat tussen oud en modern. De kozijnleverancier van dit project, Metaglas, heeft een interview afgenomen met de Jaren ’30 Architect over dit specifieke project en hierover een informatief artikel geschreven. Voor meer details en inzichten in dit bijzondere project kun je het volledige artikel hier vinden.

0084_plattegrond_aanbouw_met_grote_moderne_schuifpui_mobiel
plattegrond_aanbouw_met_grote_moderne_schuifpui