Moderne aanbouw, een lint van baksteen

Deze moderne aanbouw in Driebergen maakt van een rommelige jaren dertig woning weer een ruimtelijk geheel. In de loop der jaren was deze woning meerdere keren verbouwd en uitgebreid.
Ook was er weinig ruimte voor de keuken. Door deze verbouwing zijn deze problemen verleden tijd. Er is een heldere, lichte woning ontstaan. Die een sterke verbinding met de tuin heeft.
jaren 30 woning voor de verbouwingModerne aanbouw jaren 30 woning totale renovatie. De uitbouw bestaat uit veel glas, schuifpui met baksteen en bamboe gevelbekleding. Verbouwing architect Driebergen

Moderne aanbouw met baksteen en glas

De moderne aanbouw is ontworpen met dezelfde uitgangspunten als de originele jaren dertig woning: horizontale benadrukking, veel (zicht op) groen en baksteen. Daarmee hebben we de aanbouw laten aansluiten bij de woning en bij de huidige woonwensen. Want laten we eerlijk wezen, de aanbouw heeft een veel modernere uitstraling dan de woning. Door zijn eigen vormentaal is het duidelijk een nieuwe toevoeging aan de woning. Het bakstenen lint verbind de voor- en achterkant. De grote schuifpui in de moderne aanbouw zorgt voor een directe verbinding met de tuin. In de woning zat ook een leuk hoogteverschil, dit hebben we gebruikt in de moderne aanbouw. Door de keuken op gelijke hoogte te maken met de tuin wordt deze verbinding verder benadrukt. De keuken is hierdoor de hoogste ruimte van de woning geworden. Dit geeft binnen een heerlijke lichte, ruimtelijke, woonkeuken met prachtig zicht op de tuin.

Totaal renovatie

Ook binnen is de woning grondig verbouwd. In contrast met de moderne aanbouw is dit in stijl van de woning gedaan. Er is een heel nieuw trappenhuis gemaakt, geheel in oude stijl. Bovenin, op zolder, is een dakraam geplaatst dat tot diep in de woning zorgt voor extra licht. Het trappenhuis is een zee van licht geworden. Dit in sterk contrast met de meeste jaren 30 woningen waar het trappenhuis juist erg donker is. Saillant detail is dat de trappen allemaal vervangen zijn. De oude trap naar zolder zat in het midden van de woning en zorgde voor een slecht indeelbare zolder met veel verloren ruimte. En de begane grond trap was heel erg steil. Natuurlijk is het zonder om die oude elementen uit de woning te moeten slopen. Daarom hebben we in goed overleg met de trappenleverancier de trap helemaal in de jaren 30 stijl gemaakt.

Moderne aanbouw jaren 30 woning totale renovatie. De uitbouw bestaat uit veel glas, schuifpui met baksteen en bamboe gevelbekleding. Driebergen
Moderne aanbouw jaren 30 woning totale renovatie. De uitbouw bestaat uit veel glas, schuifpui met baksteen en bamboe gevelbekleding. Driebergen
plattegrond moderne aanbouw

Heb jij ook een jaren 30 woning op het oog die een totale renovatie kan gebruiken? Lees hier meer over hoe we dat aanpakken!