Moderne aanbouw oud huis in Utrecht

De moderne aanbouw blaast dit oude huis weer nieuw leven in. Elke verbouwing is anders en heeft zijn eigen uitdaging. Deze Utrechtse woning is een stuk smaller dan een jaren dertig woning, het is dan ook geen jaren dertig woning. Deze smalle woning is rond 1910 gebouwd. Door een grote ingreep aan de achterkant en een aantal kleine ingrepen hebben we de woning een stuk lichter, ruimtelijker én praktischer weten te maken.

Nieuwe indeling

Het oude huis heeft met de moderne aanbouw ook een nieuwe indeling gekregen. Op het eerste gezicht is er niet eens heel veel gewijzigd in de indeling. In het gebruik is dit echter wel een groot verschil. Het toilet hebben we naar voren gebracht in het halletje bij de voordeur. Dit geeft gebruiksgemak doordat het toilet nu niet meer in de keuken uitkomt. En daarnaast geeft het een groot ruimtelijk effect. Doordat het toilet niet meer tegen de tuin aanstaat wordt het zicht op de tuin ook niet langer meer geblokkeerd. Er is nu een fraaie open verbinding met de tuin gemaakt. Zo is de tuin een extra “kamer” van de woning geworden.

 

Moderne aanbouw met openheid en verbinding met staal en glas

De aanbouw geeft de keuken en de stadstuin een sterke verbinding. Voorheen was de tuin eigenlijk niet zichtbaar. Nu is het een voortzetting van de woning geworden. De ranke stalen kozijnen met veel glas versterken deze verbinding verder. De zwarte stalen kozijnen van de moderne aanbouw geven de tuin en de keuken een tijdloze uitstraling. De stalen pergola boven de pui zorgt voor een verdere verbinding met de tuin. Deze pergola zal begroeiing krijgen en zo ook voor enige zonwering zorgen.

aanbouw met veel glas en open keuken
kast onder open trap

Interieur

Het interieur is een combinatie van maatwerk en hergebruik geworden. Delen van de keuken zijn hergebruikt. De meubelmaker heeft er weer een geheel van gemaakt. Zo is de kast onder de trap op maat gemaakt en sluit naadloos aan op het keukenblok. Een duurzame keuze met een fantastisch eindresultaat.