Aanbouw met veranda voor ultiem tuinplezier

Deze charmante jaren 30-woning in Driebergen met nieuwe aanbouw en veranda is een zeldzaam juweeltje. De karakteristieke rieten kap is namelijk een kenmerk dat niet vaak voorkomt bij jaren 30-woningen. De eigenaren van deze fraaie riet gedekte woning wilden het comfort van de woning 

verbeteren, moderniseren en verduurzamen, met behoud van de uitstraling. De woning heeft zodoende een transformatie ondergaan met doordachte verbeteringen. Een essentieel onderdeel van de verbouwing is de aanbouw met veranda, die de buitenruimte naadloos verbindt met de ruime woonkeuken. 

Jaren 30 woning met rieten dak

De rieten kap geeft de woning een warme en sfeervolle uitstraling. Een uniek onderdeel, een rieten kap komt namelijk niet vaak voor bij jaren 30 woningen. Vroeger was een rieten dak een van de goedkoopste dakbedekkingen, maar tegenwoordig wordt het vooral toegepast bij huizen in het hogere marktsegment. Een goed onderhouden rieten dak gaat tussen de 25 en 40 jaar mee. 

Bij deze woning was het rieten dak aan vervanging toe en is het riet, ook bij de buren, volledig vernieuwd. Dit was een uitgelezen moment om het dak te voorzien van een dakkapel en extra isolatie. Het dak van de woning ziet er nu niet alleen weer prachtig uit, maar de nieuwe isolatie zorgt ook voor aanzienlijke verbeteringen in energie-efficiëntie en comfort.

Aanbouw met veranda zorgt voor meer comfort

De bestaande jaren 30-woning had een te kleine en moeilijk indeelbare aanbouw met beperkt wooncomfort. Bovendien was de bouwkundige staat verre van perfect. Om het wooncomfort te verbeteren, is de bestaande aanbouw gesloopt en is er een nieuwe aanbouw met veranda aan de woning toegevoegd. Daarnaast is de begane grondvloer van de bestaande woning vervangen door een betonvloer met een hoge isolatiewaarde en vloerverwarming, 

wat eveneens bijdraagt aan de comfortverbetering. De nieuwe aanbouw is volledig in stijl en sluit naadloos aan op het karakter van de bestaande jaren 30-woning. De houten kozijnen met grote glasoppervlakken laten overvloedig daglicht binnen en bieden een prachtig uitzicht op de groene tuin. Bovendien is de aanbouw voorzien van een nieuwe, op maat gemaakte keuken met een stijlvol kookeiland. De keuken biedt voldoende werk- en opslagruimte en past perfect in de nieuwe aanbouw.

Schuur ondergaat grondige transformatie

De voorheen wat rommelige schuur heeft eveneens een grondige transformatie ondergaan. Het comfort van de schuur is aanzienlijk verbeterd door deze volledig te isoleren. Zowel de binnen- als de buitenzijde van de schuur is voorzien van nieuw stucwerk en schilderwerk. Bovendien is de schuur voorzien van nieuwe dakpannen, overstekken en zonnepanelen. 

Een leuke en speelse toevoeging is het ronde raam in de gevel van de schuur, geïnspireerd op het ronde raam aan de voorzijde van de bestaande woning. Dankzij de transformatie en het toevoegen van specifieke details sluit de schuur perfect aan op de nieuwe aanbouw met veranda.

Bijkeuken verbindt aanbouw met veranda en schuur

Om de nieuwe aanbouw te verbinden met de schuur en extra functionaliteit toe te voegen aan de woning, is er een bijkeuken aan de zijkant gerealiseerd. Vanuit de keuken is het nu mogelijk om via de bijkeuken naar de schuur te lopen. Daarnaast biedt de bijkeuken extra opslagruimte en praktisch gemak voor het dagelijks leven. De bijkeuken is echter niet alleen praktisch, 

maar heeft aan de buitenzijde ook een aantal ambachtelijke en goed doordachte details. Zo is de aanbouw voorzien van opvallende schuine overstekken, twee kleuren metselwerk en een rond gemetselde gevel. Dit allemaal geïnspireerd op en in stijl van de bestaande woning. 

Aanbouw met veranda zorgt voor een naadloze overgang naar de tuin

De aanbouw is bijna naadloos verbonden met de mooie groene tuin door middel van een prachtige veranda. Deze veranda is voorzien van een elektrisch bedienbaar Livium louvredak. Dit dak systeem biedt de mogelijkheid om de lamellen onder elke gewenste hoek te positioneren,

waardoor je van de zon kunt genieten en tegelijkertijd beschermd bent tegen regen. Het Livium louvredak is namelijk waterdicht wanneer de lamellen gesloten zijn. Dit betekent dat de bewoners optimaal kunnen genieten van de buitenruimte, ongeacht het weer.

aanbouw veranda voor-naaanbouw veranda

Succesvolle transformatie

Kortom, door de uitbreiding en renovatie is deze jaren 30-woning met behoud van karakter succesvol getransformeerd. De aanbouw met veranda, het vernieuwde rieten dak, de verbeterde schuur en de slim ontworpen bijkeuken hebben gezorgd voor een woning die zowel comfortabel als duurzaam is. De naadloze overgang naar de tuin door middel van de veranda met louvredak biedt een sfeervolle plek voor bewoners om het hele jaar door te kunnen genieten van hun buitenruimte. Een mooi voorbeeld van modern comfort in harmonie met traditionele charme!

Hieronder staan drie andere recente verbouwingen met een aanbouw en veranda.