Moderne renovatie jaren 50 tussenwoning

In de gewilde Utrechtse wijk Oog in Al heeft de Jaren 30 architect deze verbouwing van een Jaren 50 tussenwoning gerealiseerd. De moderne uitbreiding op de begane grond zorgt voor een sterke verbinding met buiten en de zolder is getransformeerd tot een fraaie master bedroom. Met deze verbouwing laten wij zien dat je echt iets moois kan maken van een tussenwoning met stadstuin.

Renovatie tussenwoning met binnen-buiten beleving

De renovatie van deze tussenwoning wordt gekenmerkt door de verbeterde verbinding met buiten. De hoge aluminium schuifpui en ranke dakrand zorgen voor veel daglicht en geven de aanbouw een moderne uitstraling. Vanuit de woonkeuken verdwijnt de dakrand achter het plafond en loopt het stucwerk aan weerszijden door naar buiten. Dit geeft een fraai oneindig effect en voelt alsof je in directe verbinding staat met buiten. Daarnaast is ervoor gekozen om de oude stenen schuur te verwijderen en de uitbouw niet maximaal uit te breiden en zo toch een ruimtelijke tuin te creëren.

Architect verbouwing moderne master bedroom

Op de verdiepingen zijn er verschillende interne verbouwingen gedaan, zoals het realiseren van een master bedroom op de zolder! Deze is ontworpen met strakke maatwerkkasten, een en-suite badkamer met vrijstaand bad en een zwarte glazen pui die de ruimte afsluitbaar maakt. Tevens is er een moderne dakkapel toegevoegd voor meer gebruiksoppervlakte en is het originele spant opgeschuurd en onbewerkt gelaten waardoor de zachte warme natuurtint van het hout zichtbaar is geworden. Het toepassen van dezelfde materialisering en kleurstelling in de gehele woning zorgt voor een mooie samenhang tussen de verdiepingen.

verbouwing tussenwoning_moderne badkamer ronde spiegels
renovatie tussenwoning_eetkamer met hoge aluminium schuifpui en doorlopend stucwerk