Moderne aanbouw jaren 30 woning

Deze typische jaren 30 tussenwoning is compleet gerenoveerd, waarbij de moderne aanbouw aan de begane grond het meest in het oog springt. Tegenwoordig hebben we natuurlijk totaal andere woonwensen dan 100 jaar geleden toen de eerste jaren 30 woningen gebouwd werden. 

De nieuwe keuken heeft bijvoorbeeld een hele centrale plek ingenomen. Het is getransformeerd van een donkere kleine kamer naar een moderne lichte schakel tussen de grote achtertuin en de rest van de woning. De super slanke schuifpui laat je elk seizoen van de tuin genieten, het is onderdeel van de woning geworden.

Ultra slanke schuifpui (slechts twee centimeter breed)

De moderne aanbouw van de jaren 30 woning wordt gesierd door de slanke zwarte schuifpui. Dit is natuurlijk een eigentijds element in groot contrast met de jaren 30 woning. Door zoveel glas te gebruiken wordt de tuin een integraal onderdeel van de woning. Dit sluit goed aan bij de oude kernwaarden van de jaren dertig woningen. Het groen heeft in jaren 30 wijken en huizen een centrale en prominente plek. Met de huidige bouwmogelijkheden kan dit nog sterker tot uitdrukking komen. De schuifpui, met een aanzichtbreedte van slechts 2 centimeter, is zo subtiel mogelijk geïntegreerd, waarbij slechts twee dunne verticale lijnen zichtbaar zijn.

Bijzonder aan deze schuifpui is dat hij twee kanten op te schuiven is. Hierdoor kan je makkelijk inspelen op verschillende situaties. De keuken en het terras kan je met elkaar verbinden of juist de eetkamer verlengen met het terras. Een schuifpui is natuurlijk heerlijk in de zomer, maar in de winter is een snelle loopdeur ook heel praktisch. Daarom is er naast de schuifpui ook een loopdeur gemaakt, die zoveel mogelijk is weggewerkt in de wand. De deur is zo dik gemaakt dat hij vlak in de wand ligt. Door deze detaillering is de buitendeur zo onzichtbaar mogelijk gemaakt.

moderne aanbouw jaren 30 woning

Moderne en-suite teruggebracht

Tijdens de uitgebreide renovatie heeft de bestaande houten en-suite een opvallende verandering ondergaan. In plaats van vast te houden aan de traditionele en-suite elementen, is er gekozen voor een moderne transparante variant. Deze moderne en-suite vervult nu de rol van een verbindende schakel tussen de woonkamer en de keuken. Hierdoor kunnen de ruimtes van elkaar worden afgesloten door de en-suite deuren te sluiten, of juist worden geopend, waarbij het overvloedige glas zorgt voor een ruimtelijk effect, waardoor de ruimtes altijd met elkaar verbonden zijn.

De keuze voor zwarte stalen schuifdeuren voor deze moderne en-suite ziet er niet alleen prachtig uit, maar vormt ook een aanvulling op de moderne uitstraling van de zwarte schuifpui in de aanbouw. Idealiter behoud je alle originele elementen, maar in dit geval heeft het argument voor ruimtelijkheid en (dag)licht de overhand genomen. Niet alleen de en-suite is vervangen door een moderne variant, maar ook de deur van de gang naar de keuken is vernieuwd. Hierdoor kan men vanuit de gang in één rechte lijn naar de tuin kijken. Dit creëert een prachtige zichtlijn en zorgt voor veel natuurlijk licht in wat voorheen een donkere gang was.

Zoldertransformatie jaren 30 woning

Ook is de zolder van deze woning op een grondige wijze aangepakt om het maximale uit de beschikbare ruimte te halen. Hierbij is de achtergevel van de woning op getrokken, waardoor er aanzienlijk meer leefruimte is gecreëerd op de zolderverdieping. Bij deze aanpassing is zorgvuldig een passende steen gekozen die naadloos aansluit bij het bestaande metselwerk.

Bovendien is het nieuwe metselwerk met een rollaag “los” gehouden van het bestaande waardoor een mooie overgang ontstaat tussen de bestaande en nieuwe achtergevel. Deze zoldertransformatie is een waardevolle toevoeging aan de algehele renovatie, waardoor de woning nu zowel in termen van leefbaarheid als esthetiek een indrukwekkende metamorfose heeft ondergaan.

jaren 30 woning voor de verbouwingmoderne aanbouw jaren 30 woning

Andere aanbouw jaren 30 woning met slanke schuifpui

Deze slanke schuifpui combineert ook heel mooi met staal of metselwerk. Hieronder staan enkele andere verbouwingen van jaren 30 woningen met een aanbouw en slanke schuifpui. Bijvoorbeeld een aanbouw in Utrecht, daar hebben we de schuifpui gecombineerd met rood metselwerk.