Moderne aanbouw jaren 30 woning

Deze typische jaren dertig tussenwoning is compleet gerenoveerd, waarbij de aanbouw aan de begane grond het meest in het oog springt. Tegenwoordig hebben we natuurlijk totaal andere woonwensen dan 100 jaar geleden toen de eerste jaren 30 woningen gebouwd werden. 

De nieuwe keuken heeft bijvoorbeeld een hele centrale plek ingenomen. Het is getransformeerd van een donkere kleine kamer naar een moderne lichte schakel tussen de grote achtertuin en de rest van de woning. De super slanke schuifpui laat je elk seizoen van de tuin genieten, het is onderdeel van de woning geworden.

schuifpui-twee-kanten-te-openen

ultra slanke schuifpui (slechts twee centimeter breed)

De aanbouw van de jaren 30 woning wordt gesierd door de slanke zwarte schuifpui. Dit is natuurlijk een eigentijds element in groot contrast met de jaren 30 woning. Door zoveel glas te gebruiken wordt de tuin een integraal onderdeel van de woning. Dit sluit goed aan bij de oude kernwaarden van de jaren dertig woningen. Het groen heeft in jaren 30 wijken en huizen een centrale en prominente plek. Met de huidige bouwmogelijkheden kan dit nog sterker tot uitdrukking komen. De zeer slanke schuifpui (2 centimeter aanzichtbreedte) is zo veel mogelijk ingebouwd. Hierdoor is het enige dat je ziet twee dunne verticale lijnen.

Bijzonder aan deze schuifpui is dat hij twee kanten op te schuiven is. Hierdoor kan je makkelijk inspelen op verschillende situaties. De keuken en het terras kan je met elkaar verbinden of juist de eetkamer verlengen met het terras. Een schuifpui is natuurlijk heerlijk in de zomer, maar in de winter is een snelle loopdeur ook heel praktisch. Daarom is er naast de schuifpui ook een loopdeur gemaakt, die zoveel mogelijk is weggewerkt in de wand. De deur is zo dik gemaakt dat hij vlak in de wand ligt. Door deze detaillering is de buitendeur zo onzichtbaar mogelijk gemaakt.

moderne en-suite teruggebracht

De bestaande en-suite is vervangen voor een moderne transparante variant, welke de moderne aanbouw verbindt met de originele jaren 30 woning. De zwart stalen schuifdeuren passen mooi bij de zwarte schuifpui. Idealiter behoud je alle originele elementen, maar in dit geval weegt het ruimtelijke en (dag)licht argument zwaarder.

Ook de zolder is grondig aangepakt. Door de achtergevel op te trekken is er extra ruimte gecreëerd. Hiervoor is een steen gekozen die goed past bij het bestaande metselwerk. Het nieuwe metselwerk is met een rollaag “los” gehouden van het bestaande waardoor een mooie overgang ontstaat.

Moderne aanbouw jaren 30 woning bestaand nieuw uitbreiding Utrecht

Andere aanbouw jaren 30 woning met slanke schuifpui

Deze slanke schuifpui combineerd ook heel mooi met staal of metselwerk. Hieronder staan enkel andere aanbouwen met deze schuifpui. Bijvoorbeeld een aanbouw in Utrecht, daar hebben we de schuifpui gecombineerd met rood metselwerk.