Moderne renovatie in Utrecht met uitbreiding

Een moderne renovatie met glas, staal en baksteen midden in Utrecht. Zo kan het jonge gezin toch in de stad blijven wonen. De woning is op de begane grond vergroot met een leefkeuken. De leefkeuken legt een sterke verbinding met de tuin. Zo krijgt de tuin een centrale plek in de woning. Op de tweede verdieping is de rommelzolder getransformeerd naar een master bedroom met en-suite badkamer. De beperkte hoogte was hier een enorme uitdaging. Toch voelt de kamer zeer ruimtelijk en warm door de bamboe details.

 

Verbinding met de tuin en de lichte woonkeuken

Zoals veel jonge gezinnen willen ook deze bewoners in de stad Utrecht blijven wonen. Maar de ruimte in oudere woningen is vaak beperkt. Door de woning te vergroten kan het jonge gezin in Utrecht blijven wonen. In het ontwerp is hierbij goed gekeken naar behoud van een fijne tuin en een optimale benutting van een zeer krappe zolder. De uitbreiding op de begane grond legt een sterke verbinding met de tuin. Dit wordt nog eens extra benadrukt door de stalen pergola boven de schuifpui. Door deze te laten begroeien komt het groen bijna naar binnen! En het zorgt in de zomer door de nodige zonwering. Het metselwerk wordt naar binnen doorgezet, zo wordt ook hier de verbinding met buiten gelegd. De vlakke lichtkoepel zorgt ook voor een lekkere lichte woonkeuken met zicht op de tuin. En de tuin is een grotere rol gaan spelen. Zo wonen ze midden in de stad in het groen.

 

Moderne master bedroom

De zolder was er één zoals je die veel vaker ziet: een kleine ruimte waar en amper kan staan. Door de dakkapellen is de zolder ruim en bruikbaar geworden. Met deze extra vierkante meters hebben we van de zolder de master bedroom met en-suite badkamer gemaakt. We hebben de dakkapel als een meubel ontworpen. Het kozijn (bamboe) is minimaal gedetailleerd en voelt niet meer als een kozijn maar als een venster op de stad.

Neem contact met ons op

Stuur een mailtje of ‎laat je telefoonnummer achter en we bellen of mailen je binnen één dag terug.


het A-team (Ernst en Michael) m: team@jaren30architect.nl a: Grebbeberglaan 15, Utrecht t: 030-7370656

×