Uitbouw in jaren 30 stijl

Deze typische twee onder één kap jaren 30 woning in Soest heeft een totale renovatie ondergaan, waarbij alles met oog voor stijl en detail is verbouwd. De oversteken, het metselwerk en de plantenbakken van de uitbreiding zijn geïnspireerd op de bestaande woning en in jaren 30 stijl, waardoor de uitstraling naadloos aansluit bij de originele architectuur. 

De toevoeging van een grote houten pui met een glas op glas hoek en daklicht zorgt voor een overvloed aan natuurlijk licht en een gevoel van ruimte. Op de eerste verdieping is een uitbouw gerealiseerd, terwijl aan de voorzijde een dakkapel is geplaatst. Deze renovatie heeft de woning nieuw leven ingeblazen, terwijl het karakter en de stijl van de jaren 30 behouden zijn gebleven.

Grote overstekken in jaren 30 stijl

Bij onze verbouwingen vinden we het leuk om jaren 30 details terug te brengen in het nieuwe ontwerp, maar dan volgens hedendaagse standaarden, zoals materiaalgebruik en isolatiewaarden.

Zo hebben we bij dit project grote overstekken toegepast bij zowel de uitbouw op de begane grond als de uitbouw op de eerste verdieping, die kenmerkend zijn voor de jaren 30 stijl. Daarnaast zijn in het ontwerp rollagen en staand metselwerk geïntegreerd, evenals gemetselde plantenbakken.

Op maat gemaakte kozijnen voor natuurlijk licht

De aannemer, Bouw & Kozijnen Midden-Nederland is niet alleen verantwoordelijk voor de uitvoering van dit project, maar heeft ook de kozijnen geproduceerd. Dit biedt een groot voordeel op het gebied van communicatie. Zo is er voor dit project een grote houten pui met openslaande deuren en glas-op-glas hoeken ontworpen, geproduceerd en geplaatst. 

Dankzij de kozijnen en het daklicht is er veel natuurlijk licht in de woning, wat resulteert in een aangename en fijne woonkeuken. Naast de kozijnen voor de uitbouw heeft de aannemer ook de kozijnen voor de opbouw, een nieuwe voordeur en het kozijn voor de dakkapel vervaardigd.

Uitbouwen op de eerste verdieping in jaren 30 stijl

De bewoners wilden ook op de eerste verdieping meer ruimte, dus is er een uitbouw gecreëerd. Deze is volledig in de stijl van de woning, waarbij het overstek van het bestaande dak doorloopt in het overstek van de uitbouw.

De uitbouw op de eerste verdieping herbergt nu de masterbedroom en de badkamer, die beide een riante afmeting hebben gekregen.

Duurzame ingrepen

Naast de esthetische transformatie zijn er ook duurzame ingrepen uitgevoerd. Zo kreeg de woning een volledig nieuwe geïsoleerde betonnen begane grondvloer en is de aanbouw geïsoleerd met de hoogste isolatiewaarde. 

Het dak van de woning is eveneens volledig geïsoleerd en vloerverwarming werd geïnstalleerd op de begane grond, terwijl de verdiepingen voorzien zijn van lage temperatuur radiatoren. Benieuwd naar onze duurzame aanpak, lees hier verder.

Unieke interieur elementen

Het interieur van de woning werd voorzien van een pronkstuk: een unieke op maat gemaakte keuken. Deze landelijke keuken met kookeiland is volledig naar de smaak van de bewoners en naadloos geïntegreerd in de aanbouw. 

Om de jaren 30 sfeer compleet te maken, is er ook een en-suite, tussen de keuken en de woonkamer gemaakt, een onmisbaar element in een woning uit die periode.

uitbouw jaren 30 stijl verbouwing architect soestuitbouw jaren 30 stijl - voor

Een geslaagde renovatie met behoud van karakter en stijl

Deze totale renovatie heeft de typische jaren 30-woning in Soest nieuw leven ingeblazen, met behoud van het karakter en de stijl. De uitbreiding is naadloos geïntegreerd met inspiratie uit de bestaande woning. De grote houten pui met glas-op-glas hoeken en daklicht zorgt voor veel natuurlijk licht in de aangename woonkeuken. 

De uitbouw op de begane grond, eerste verdieping en de dakkapel aan de voorzijde bieden extra ruimte. Duurzaamheid is gewaarborgd met goede isolatie en een nieuw verwarmingssysteem. Een unieke keuken en ensuite kast complementeren het geheel, waardoor deze jaren 30-woning in volle glorie is hersteld. Zo kunnen de bewoners weer jaren van de woning genieten.