Aanbouw geïnspireerd op bestaande woning in Bilthoven

Deze verbouwing is geïnspireerd op de jaren 30 architectuur van de bestaande woning. De architect heeft ervoor gekozen om de fraaie bestaande detaillering terug te laten komen in de aanbouw, wat heeft geleid tot een mooie samenhang tussen de oude en de nieuwe architectuur.

Door de fraaie detaillering terug te laten komen in de aanbouw, is er een unieke en moderne uitstraling gerealiseerd. Deze aanpak heeft ervoor gezorgd dat de aanbouw niet alleen een esthetische toevoeging is aan de bestaande woning, maar ook functioneel goed aansluit op de behoeften van de bewoners.

Inspiratie architect verbouwing

De originele Jaren ’30 woning heeft tal van mooie detailleringen, waaronder betonnen luifels en gemetselde bloembakken in verschillende hoogtes en vormen. Voor de aanbouw is deze detaillering als inspiratiebron gebruikt om een ontwerp te creëren dat naadloos aansluit op de bestaande architectuur. Het dak van de aanbouw is bijvoorbeeld voorzien van een ranke beton-look luifel die perfect past bij de betonnen entree luifel van de originele woning. Hierdoor wordt er niet alleen een visuele eenheid gecreëerd, maar wordt ook de karakteristieke uitstraling van de jaren ’30 woning uit Bilthoven behouden.

Aan de zijkant van de aanbouw zijn twee gemetselde bloembakken in verschillende hoogtes geplaatst. Dit geeft een afwisselend beeld en sluit mooi aan bij de voor- en achterkant. Deze bloembakken zijn niet alleen decoratief, maar hebben ook een praktische functie. Tussen de bloembakken is er ruimte gecreëerd voor de kliko’s, waardoor ze uit het zicht zijn onttrokken van zowel de tuin- als straatkant. Het ontwerp van de aanbouw is daarmee niet alleen mooi, maar ook functioneel en praktisch.

Moderne aanbouw in harmonie met jaren 30 woning uit Bilthoven

De nieuwe keuken, bijkeuken en eetkamer in de aanbouw zijn een fantastische toevoeging aan de bestaande woning. De hoge zwarte puien laten veel daglicht binnen en creëren een sterke verbinding met buiten. De zichtlijn in de bijkeuken van voren naar achteren versterkt dit effect nog meer. In de keuken is een deel van de bestaande gevel behouden om de keuken en eetkamer fysiek van elkaar te scheiden, maar toch een open karakter te behouden. Het resultaat is een moderne ruimte die toch klassiek aanvoelt door de bestaande details die zijn geïntegreerd in het ontwerp.

De ruimte is niet alleen praktisch, maar ook zeer stijlvol. De moderne uitstraling van de aanbouw past perfect bij de originele woning en creëert een harmonieus geheel. De hoge zwarte puien en de betonnen luifel zijn opvallende kenmerken van het ontwerp, terwijl de gemetselde bloembakken en de zichtlijn in de bijkeuken subtiele details zijn die bijdragen aan de esthetiek van de ruimte. Al met al is de aanbouw een fantastisch voorbeeld van hoe moderne en klassieke elementen perfect kunnen samenkomen in één ontwerp.

plattegrond verbouwing aanbouw geinspireerd op bestaande woning Bilthoven jaren 30 huis