Aanbouw geïnspireerd op bestaande woning

De jaren 30 architect heeft deze verbouwing geïnspireerd op de bestaande woning. Door de fraaie bestaande detaillering terug te laten komen in de aanbouw, is er een mooie samenhang ontstaan tussen de oude en de nieuwe architectuur. Hiermee is een unieke en moderne uitstraling gerealiseerd.

Inspiratie architect verbouwing

De originele Jaren ‘30 woning is voorzien van mooie detailleringen zoals betonnen luifels en vierkante en ronde gemetselde bloembakken in verschillende hoogtes. Voor de aanbouw diende deze details als inspiratie voor het ontwerp. Zo is het dak van de aanbouw voorzien van een ranke beton-look luifel overeenkomstig de betonnen entree luifel van de bestaande woning. Daarnaast zijn er twee gemetselde bloembakken toegevoegd aan de zijkant van de aanbouw in verschillende hoogtes. Hiertussen is er ruimte gehouden voor de kliko’s waardoor ze uit het zicht zijn onttrokken van zowel de tuin- als straatkant.

Moderne aanbouw

In de aanbouw is de nieuwe keuken, bijkeuken en eetkamer gerealiseerd. De hoge zwarte puien zorgen overal voor veel daglicht en creëren een sterke verbinding met buiten. Om dit effect te versterken is er in de bijkeuken een zichtlijn aangebracht van voren naar achteren. Tevens is er in de keuken een deel van de bestaande gevel behouden om de keuken en eetkamer fysiek van elkaar te scheiden. Het open karakter is hierdoor wel behouden en geeft een moderne touch aan de ruimte. Het geheel heeft een moderne uitstraling en voelt tegelijkertijd klassiek door de bestaande details die zijn overgenomen in het ontwerp.

plattegrond_aanbouw_geinspireerd_op_bestaande_woning