Uitbouw met keuken verbindt tuin met de woning

In De Bilt realiseerden we een uitbouw van de keuken die de charme van een jaren 30 woning combineert met de vreugde van een groene tuin. Onze klanten wilden meer leefruimte, een naadloze overgang tussen binnen en buiten en een groen paradijs om van te genieten. Het resultaat? Een uitbreiding van de begane grond die niet alleen de leefruimte vergroot, maar ook een harmonieuze verbinding creëert tussen het interieur en de buitenwereld.

Uitbouw keuken met Accoya Schuifpui

Een opvallend hoogtepunt van dit project is de ranke Accoya schuifpui. Met zorgvuldige aandacht voor detail is deze pui onder een subtiele hoek geplaatst, waardoor het vloeroppervlak optimaal wordt benut.

Dit zorgt niet alleen voor precies genoeg ruimte binnen, maar opent ook soepel naar het buitenterras, waar eveneens precies genoeg ruimte is voor een prachtig terras.

Robuust en eigentijds

Een ander opmerkelijk kenmerk is het gebruik van robuust woonbeton. Dit materiaal draagt bij aan een stoere en moderne uitstraling, zowel binnen als buiten.

Het resultaat is een naadloze overgang tussen de leefruimte en het buitenterras, wat een gevoel van eenheid en continuïteit creëert.

Hout verbindt de uitbouw van de keuken met de jaren 30 woning

De toepassing van Accoya gevelbekleding voegt een verfijnde uitstraling toe aan de buitenkant van de aanbouw. Niet alleen is het toegepast op de gevel en onderkant van het overstek, maar het wordt ook binnen voortgezet als wandbekleding.

Deze harmonieuze benadering van materiaalgebruik versterkt de eenheid tussen binnen en buiten, wat een gevoel van rust en geborgenheid teweegbrengt.

Uitbouw keuken verbindt binnen en buiten

Om het interieur een persoonlijke touch te geven, hebben we in samenwerking met Hardeman Interieurs een op maat gemaakte keuken ontworpen. Deze keuken loopt naadloos over in een bankje dat zich uitstrekt naar buiten, wat een uniek element is dat de verbinding tussen binnen en buiten versterkt.

Naast de keuken heeft Hardeman Interieurs in dezelfde stijl ook een op maat gemaakt meubel in de gang gemaakt, waardoor de gang bij binnenkomst er rustig en netjes uitziet.

bestaande jaren 30 woning met mansarde kap oranje dakpanuitbouw keuken jaren 30 woning met licht hout verbinding met groen in tuin verbouw trend 2024
uitbouw-keuken-jaren-30-woning_stucwerk_doorlopend-naar-buiten

Een Oase van Groen

De verschillende elementen van de verbouwing zorgen ervoor dat binnen en buiten naadloos met elkaar zijn verbonden. Daardoor is niet alleen het interieur, maar ook de buitenruimte een belangrijk onderdeel van dit project. Dit was ook al een centraal thema toen de originele jaren 30 woning gebouwd werd 100 jaar geleden. De uitbouw van de keuken met de jaren 30 woning is een mooie voortzetting van deze gedachte.
In de tuin is veel groen te vinden, waaronder een groenwand, zorgvuldig geplaatst door Orangerie Bijleveld.

De groenwand ziet er niet alleen mooi uit, maar draagt ook bij aan een verbeterde luchtkwaliteit door CO2 op te nemen en zuurstof af te geven. Bovendien helpt het bij het verminderen van stress en draagt het bij aan een rustgevende en gezonde leefomgeving.

Bent je geïnspireerd geraakt door dit project en wilt u uw woonruimte harmonieus verbinden met de natuur? Neem dan hier contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Plattegronden

Hieronder staan drie andere recente verbouwingen waarbij de uitbouw en keuken de jaren 30 woning verbinden met de tuin: