Verbouwing kantoor aan huis

De charmante uitstraling, de grote tuin en de mogelijkheid om naast de woning een studio te bouwen waren de grote pluspunten van deze woning. Het originele ontwerp heeft een karakteristieke architectuur met veel knusse hoekjes in het interieur. Tijdens de verbouwing is een kantoor aan huis toegevoegd, zodat er makkelijk vanuit huis kan worden gewerkt.

Aanbouw sluit aan bij bestaande jaren '30 woning

De woning was toe aan een grondige verbouwing, had geen badkamer en de zolder was onbewoonbaar. Het uitgangspunt bij het ontwerp was om de knusse hoekjes in het interieur en de karakteristieke architectuur te behouden en zelfs te versterken. In de vormgeving van de uitbreidingen is bewust aangesloten bij de jaren dertig architectuur van de woning, waardoor oud en nieuw harmonieus samenkomen tot één geheel. Bekijk hier een andere verbouwing waarbij de aanbouw aansluit op de bestaande jaren 30 architectuur.

Geschikt voor het hele gezin

De belangrijkste uitdaging tijdens de verbouwing was de woning geschikt te maken voor een gezin met meerdere kinderen en tegelijkertijd het intieme karakter te behouden. Dit doel is tijdens de verbouwing bereikt door de hoofdslaapkamer boven de keuken te bouwen, waarbij de dakconstructie is doorgetrokken. Hierdoor is de keuken niet langer een rechthoekige doos aan de achterzijde, maar vormt zij een architectonische eenheid met de rest van de woning. De kleine slaapkamer aan de voorkant is omgebouwd tot een badkamer.

Een vaste trap in een vide maakt de zolder bereikbaar, waardoor hier nog een extra slaapkamer en een cv-ruimte gerealiseerd zijn. De garage is verbouwd tot een kantoor aan huis met grote glazen puien aan de straatkant en de tuinkant. Door het toilet tussen het kantoor en de woning te plaatsen hoeft er op de begane grond maar één toilet gerealiseerd te worden. Achter de keuken is een eethoek gecreëerd met uitzicht op de tuin, zodat er ouderwets gezellig in de keuken kan worden gegeten.

Projectgegevens: